Pluimveehouderij

Nieuws 4227 x bekeken 64 reacties

Wakker Dier tegen kreupele vleeskuikens

Amsterdam - Wakker Dier gaat opnieuw actievoeren tegen supermarkten die zogenoemde plofkippen verkopen. Het gaat specifiek om Albert Heijn en Jumbo.

De nieuwe campagne is gericht tegen vleeskuikens die kreupel zijn. Volgens Wakker Dier kampt meer dan de helft van de kuikens met deze aandoening. De organisatie baseert zich daarbij op een rapport van Wageningen Universiteit (WUR).

Vorige maand werd al een campagne gelanceerd rondom antibioticagebruik in de pluimveehouderij. Hierbij was een dierenarts ingeschakeld zonder affiniteit met de agrarische sector. De nieuwe campagnes komen na een periode van betrekkelijke rust. Dat gebeurde nadat de retail en de pluimveesector afspraken hadden gemaakt over de productie van de Kip van Morgen. Dat dier krijgt iets meer ruimte en groeit wat trager.

Eric Hubers, voorzitter van de NOP, is teleurgesteld in de nieuwe actie van Wakker Dier. Dat er massale problemen met pootafwijkingen zijn, klopt volgens hem niet. “Het onderzoek is uit zijn verband gerukt. We krijgen geen enkel signaal dat er problemen zijn.” De onderzoekster van de WUR bevestigt dat de nuance mist, omdat geen verschil is gemaakt tussen lichte en zware afwijkingen. Het steekt Hubers dat niet de tijd is gegund om afspraken rondom de Kip van Morgen te implementeren. Hij benadrukt dat het een dynamisch traject is, waarbij het goed mogelijk is dat op termijn zwaardere eisen gaan gelden.

Sjoerd van der Wouw van Wakker Dier vindt dat de sector krokodillentranen huilt rondom de nieuwe acties. “Het akkoord is te mager en er zijn geen maatschappelijke organisaties bij betrokken.” Is het ooit goed genoeg voor Wakker Dier? “We weten wel dat nooit alles biologisch zal worden. Maar één ster van de Dierenbescherming is het echt het minimum. Dat heeft het CBL vorige zomer zelfs nog beloofd."

Een woordvoerder van het CBL zegt dat het minimumniveau van één ster destijds als voorbeeld is aangehaald en nooit zo hard gesteld is. “We kijken niet alleen naar welzijn, maar ook naar het milieu en de kosten.” De acties van Wakker Dier zullen niet tot andere keuzes leiden. “We zijn trots op de afspraken met de sector en het ingeslagen pad gaat door. In 2020 is alle vlees in de supermarkten duurzamer en de consument behoudt een brede keuzemogelijkheid.”

Rene Stevens

Laatste reacties

 • Koeienboer

  Krokodillentranen van wakkerdier... Sjoerd van der Wouw doet er alles aan om in de media te komen en schuwt zich niet voor leugens...

 • w v gemert

  Zo zijn denkt en werkt men bij wakker dier, eerst de suggestie wekken dat afspraken te maken zijn en zodra de inkt droog is weer van vooraf aan beginnen en hierdoor ook honderden gezinnen die werken volgens de Nederlandse en Europese wet in het beklaagden bankje zetten. Er is maar een oplossing rectificatie eisen in het openbaar en tot die tijd weigeren om mee aan tafel te gaan waar dan ook.

 • jan van den broek

  Misschien loopt Sjoerd van der Wouw over 6 weken nee over 56 dagen ook kreupel.
  Dan komt hij in de media als de kreupelen van wakker dier,om zijn geweldige kennis van horen zeggen, en onderzoeken, vanuit zijn invalide wagen te onderbouwen

 • info48

  Sjoert vd Wouw....is dat niet de vriend en oud collega van Volkert vd G.?
  'zeg mij wie uw vrienden zijn en ik zal u zeggen wie u bent' zegt het spreekwoord.

 • nedviand1

  Wakker Dier maakt de mogelijk incidentele uitzondering tot norm, een onzin aanpak die slechts tot ongeloof en ergernis leidt. De aandacht die het onterecht krijgt is niet meer dan een komkommertijd issue. De organisatie ziet en misbruikt als bij haar gebruikelijk slechts de splinter in andermans oog. Mijn advies aan Wakker Dier: geef eens aandacht aan het onderwerp integriteit als een lid van de Tweede Kamer ( ex-Wakker Dier ) in de prediking vegetarisme als doel heeft omdat in de eigen thuissituatie, waar vegetarische productie plaats vindt, kennelijk die behoefte voorhanden is. Integer? Hoe bedoelt u? Gebrek aan integriteit = reden tot aftreden.

  Pieter J. den Ouden, Heerde

 • bankivahoen

  Het enige waar men op uit is is onvrede kweken en tweespalt in de maatschappij met drogredenen waar normale mensen niet op zouden moeten reageren! Destabilisatie van de maatschappij durf ik het zelfs te noemen! We hebben in dit land een veel groter probleem wat met name links nooit of te nimmer aan durft te kaarten , men zou zich daar beter druk om maken!
  Want je denkt toch niet dat als alle vleeskuikens voor mijn part 100 dagen mogen groeien om 2 kg te bereiken dat het dan wel de zegen van Sjoerd en kornuiten krijgt ! Of zouden ze dan zeggen: boeren wat hebben jullie het toch goed voor elkaar,we kunnen onszelf opheffen en gaan nu ook iets nuttigs voor de maatschappij doen ! Ik denk ook van niet !

 • Khalid en zijn maten

  In 2020 is alle vlees in de winkels duurzaam geproduceerd.....Nu maar hopen dat de consument tegen die tijd de portemonnee nog dik genoeg heeft om duurzaam (duurder) geproduceerd vlees te kunnen kopen...

 • jp.bierema

  Het schofterige van WD is dat ze ons mesters alleen helpt kapot te maken en niet helpt met omschakelen op financiëel verantwoorde wijze. Als ze echt ballen hebben zorgen ze ervoor dat nu we plotseling op hun tempo dienen om te schakelen dit gefinancierd dient te worden door uiteindelijk de consument en eerst door de staat. Want deze zelfde staat laat toe dat schoften op bijna criminele wijze een sector naar de verdommenis helpen, anders kan ik het niet uitleggen. Dus WD, jullie streven naar aaibare kippenhouderij willen velen wel maar zorg er eventjes voor dat je de lasten daarvoor ook voor je rekening neemt want zolang daarvoor geen oplossing is gevonden schakelen we niet om.
  En politiek Den Haag moet zich de broek uit schamen dat de campagnes van WD worden gedoogd. Lang leve de consument.

 • gerjan slingenbergh

  Wakker Dier zou zich moeten richten op consumenten en niet op producenten,
  immers wat niet wordt verkocht wordt op termijn ook niet meer geproduceerd.

 • zanden

  @gerjan, daar zit wat in. Je stelt dat wat consumenten niet meer kopen op termijn ook niet meer wordt geproduceerd. Maar, het overgrote deel van het kipvlees is bestemd voor de export. In het buitenland let men kennelijk ook vooral op de prijs en is men misschien niet eens bekend met de wijze waarop de dieren worden gehouden en de nog steeds grote hoeveelheden antibiotica in die dierenlijven.

 • W Geverink

  Maw de duurzame kip moet worden vervangen door de politiek correcte kip. Grote onzin en stemmingmakerij allemaal. Ik denk dat de meeste boeren zich het meeste ergeren aan het feit dat ze ondanks hun dure belangenbehartigers met lede ogen moeten toezien hoe antie vlees groeperingen ongestraft leugens blijven verkondigen.

 • a.vdijk2

  Een ezel stoot zich in 't gemeen geen tweemaal aan dezelfde steen. Het is redelijk naïef van de pluimveesector om te menen dat er afspraken met WD te maken zijn. WD is op het gebied van afspraken nog altijd onbetrouwbaar gebleken, waarom zouden ze nu wel te vertrouwen zijn. Wie nog geloofd dat de oplossing ligt in de dialoog met WD, vergist zich deerlijk. WD koopt bovendien geen kip. Dat doet de consument. Daar ligt de oplossing!

 • jehanvankroaks

  a.vdijk2
  Helemaal mee eens.
  Vindt ik ook nog dat jij het super netjes onder woorden brengt ;-)

 • evanderpasch1

  als wakker dier echt iets aan dierenwelzijn wil doen, moeten ze is wat verder in de wereld kijken daar is pas echt dierenleed

 • crisismanager

  de nederlandse veehouderij kapot helpen is het enige wat telt voor wakker dier.niks geen flauwekul dat ze niet tegen boeren zijn maar samen willen werken.eerst de batterij eieren afschaffen.nu worden er massaal batterij eieren ingevoerd uit oekraine enz.de nederlandse boer investeert(hebben jullie de eiprijzen al gezien).krijg je echt geen stal mee afbetaald.nu zijn ook de vleeskippen aan de beurt.de boeren hier gaan verplicht moeten investeren in een beter leven stal.als alles omgebouwd is komt er massaal kippenvlees uit oekraine naar hier(dan zullen we de prijzen ook is gaan bekijken).het zou wakker dier sieren om dit probleem aan te pakken ,maar dan hoor je ze niet meer.kortom de veehouderij systematisch kapot maken is het enige doel.

 • l coumans

  maar uhh wd weet jullie wel eke keer weer flink tegen de schenen te schoppen , gewoon negeren alibaba met z n 40 rovers.

 • northwest

  Het hele gemiereneuk over welzijn en noem maar op is bissenes geworden, o.a. de legbatterijen weg, zeugen uit de kraamhokken, kuikens moeten trager groeien enz enz. Laat de consument het zelf maarop een democratishe manier laten zien met zijn koopgedrag. Er wordt regelgeving gemaakt voor een handvol schreuwlelijkerds. Zelf sta ik regelmatig op grote beurzen en evenementen om voorlichting te geven, en om vragen te beantwoorden van de consument. Geloof mij het enigste waar de consument zich druk over maakt is voedsel veiligheid en wat het kost. Zelf houden wij slachtkuikens, en we doen onze uiterste best om de dieren een zo goed mogelijk leven te geven, maar aan het eind van het jaar moet het sommetje wel goed uitkomen anders voel je al snel de adem van de bank in je nek. Er worden miljoenen aan geld van de belasting betaler verknoeid aan gekissebis van de regel makers, deze lieden doen dat met veel plezier want het is hun inkomen.

 • probe14

  Iedereen op dit forum verwoordt wel iets waar je je druk om kunt maken. Maar mensen: het is verloren en negatieve energie. Niet doen!!!! Lees reactie Coumans nog een keer. Zo is het. Pluimveevlees: het meest duurzaam stukje vlees, mits gangbaar grootgebracht. Geniet van mooi zomerweer!

 • trijnie

  Doe er dan wat tegen. Laat je consumenten dan eens zien hoe het werkelijk?? is.
  Zij, ik, zie alleen maar grote stallen en weten soms nog niet eens wat er in zit.

 • barneveldsei

  Als WD het voor elkaar krijgt dat nergens op deze aardbol de kip harder groeit als hier in Nederland dan pas heb je iets bereikt. Nu hebben wij geen kooi eieren in Nederland, worden we overspoeld door import van deze eieren zodat WD ons weer aansprakelijk stelt. WD en zijn leden zijn helaas erg dom, heb allen minachting voor hun werkwijze.

 • HeinCarien

  We blijven gewoon met WD te maken houden hoor. Net als virussen en ander ongedierte. Gewoon geen of zo weinig mogelijk aandacht aan geven. Maken wat de consument koopt en niet anders. wat zij niet koopt, ook niet maken.
  En kip met 1 ster ligt gewoon in het schap hoor. Neem maar van mij aan dat als een bedrijfsleider van een super merkt dat het verkoopt als een tierelier, dan zorgt hij wel dat ie voldoende binnenhaalt.
  Ouwe uitspraak, Da soort volluk moette afblijve en mee heen doen.

 • bankivahoen

  Weet je wel hoe een autofabriek er van binnen uit ziet trijnie@ ?
  Nee ook niks mee te maken als de auto die van de band maar goed is! Zo is het ook met voedsel , koop het in de winkel staat het je niet aan vreet dan niet ! Tijd van aanpappen met de consument is voorbij wat vele Nederlandse boeren betreft, zie hoeveel er nog over zijn en hoeveel er met emigratie bezig zijn! Het geduld is op! Jammer dat de tijd zo geworden is, het is niet mijn stiel maar zal er wel in meegaan, je hebt geen keus !

 • trijnie

  @bankivahoen, op jou manier win je de 'oorlog' niet....van Wakker Dier.

 • niek brabant

  trijnie , het gaat niet over oorlog, het gaat om realisme.
  met wakker dier geen Nederlandse boeren, maar buitenlands vlees. dat is goed voor de economie alles invoeren !! met wakker dier ook geen Nederlandse groenten (mogen niet gespoten worden). ook lekker invoeren!! Nederland een grote tuin zoals de Oostvaardersplassen. ja het zal met wakker dier goed gaan met de economie ??? maar dan wel negatief. en dat is het realisme , de visie van wakker dier.

 • probe14

  Kip het meest lekkerste duurzaamste stukje vlees.

 • ruben1979

  Trijnie, mijn uitnodiging staat nog steeds, en ik zou graag eens met jou van gedachten wisselen over hoe we de oorlog wel kunnen winnen.

 • trijnie

  Niek, ik volg de bedoelingen van w.d. heb bv. ook contact met ze gehad over de oostvaardersplassen waar ze dus niets aan willen doen.
  Zij willen zich alleen maar inzetten tegen de uitwassen in de bio-industrie maar ik denk niet dat ze tegen alles en iedereen in nederland zijn.
  Het is meer tegen de plofkip en vroeger de kistkalveren, de staarten en de snavels. Daarom lijkt het me belangrijk als de mensen niet van één kant de zaak bekijken. Ik zelf begin nu ik op dit forum mee lees ook meer begrip voor het reilen en zeilen van het beestengedoe.

 • alco1

  Hoi Ruben. Heb je ooit nog wel iets gehoord van Politiek

 • info104

  Als ze bij wakker dier alle kreupelen, slecht horende, bijzienden, oproerkraaiers, werkweigeraars , slecht denkenden, bemoeizuchtigen, ed. gingen opruimen zou de maatschappij er beter uit zien. Waarom moet de boer dat dan wel doen met zijn dieren die worden toch ook zo geboren zo als ze zijn. Waar bemoeien ze zich altijd mee.

 • niek brabant

  trijnie, zij willen de veehouderij uitbannen en gaan hier net zo lang mee door tot dat gelukt is. kijk maar naar de leghennen, eerst uit de batterij. nu proberen ze weer het scharrelei om te dopen tot schuurei om het een negatieve klank bij de burger te geven zodat ze straks weer op de emotie van de burger kunnen rekenen. zo gaat dat stapje voor stapje verder tot alles weg is. en dat gaat de burger alleen ook veel kosten want geimporteerd voedsel word niet goedkoper.

 • trijnie

  Duurder waarschijnlijk niet uit die lage lonenlanden, maar veel vertrouwen heb ik er niet in wat diervriendelijkheid, voedsel, medicijnen e.d. betrefd

 • Professor P

  Je kunt je afvragen of wakker dier wel een maatschappelijke organisatie is. Discussiëren kent ook grenzen. Praat liever met mensen die wel luisteren en minder ver van de praktijk afstaan.

 • Professor P

  Die mensen vertegenwoordigen namelijk de echte maatschappij en dit zijn niet van die idiote zwart witte fanatiekelingen.

 • trijnie

  Dat is het h'm juist, fanatisme is altijd verkeert en jammer genoeg is da t bij veel organisaties en mensen zo. Het is altijd alles of niets maar je kunt beter wat genuanceerd zijn en begrip voor beide partijen hebben.

 • trijnie

  Toch ben ik heel blij dat die kooieieren hier fini zijn, want zeg nou zelf: dat was toch geen leven voor die kippen?

 • trijnie

  @alco1, mijn moeder zei altijd: onderzoek alle dingen en bewaar het goede.

 • ruben1979

  @alco1, ik neb voor het laatst iets van politiek gehoord voor een maandje terug, was geen best nieuws overigens. groet'n Ruben

 • gjcamps

  Wd geen maatschappelijke organisatie maar een actie groepering, ze willen geen doelen bereiken omdat ze dan nergens tegen aan kunnen schoppen en overbodig zijn.

 • bertstiphout

  stop alle donatie's aan wakker dier, problemen worden van zelf opgelost maar heeft tijd nodig

 • alex.janssen1

  Ik vind het onvoorstelbaar dat WakkerDier juist onze Nederlandse pluimveesector blijft koeienieren. Het is een feit dat wij t.o.v. de rest van de wereld op welzijn en voedselveiligheid de top zijn. Dat vinden niet alleen de mensen binnen de sector maar zelfs ook in de humane sector wordt keer op keer positief gereageerd dat onze sector al zo ver is en dat men nog steeds in discussie wil blijven om SAMEN nog verdere stappen te maken die voor alle partijen verantwoord moeten blijven. Het lijkt mij voor een dieractivist toch veel nobeler om terrein te gaan winnen in landen waar onze regels bij lange na niet gehaald worden, om daar de eerste stapjes te maken. dan heeft het ook zin. als Wakker Dier de doelstelling heeft de Nederlandse Pluimveesector de nek om te draaien dan zit heel Nederland straks tegen een veel minder welzijnsvriendelijk eitje, stukje vlees of wat dan ook aan te kijken. Ik snap het niet.....

 • l coumans

  beste bert ik denk niet dat er collega s of mede reageerders zijn die aan wakkerdier doneren, of het moet van belastinggeld zijn maar dat houdt vanzelf op

 • theorikyreintjes1

  Wakker dier is een club die over 'lijken' gaat !

 • alco1

  Ik heb het stuk gelezen van veearts Marno Wolters. Van de anti plofkip reclame. Hij komt helemaal niet uit die sector maar is veearts in Artis. Er werd hem helemaal niet gevraagd waar hij zijn bevindingen gezien heeft? Kortom ons Agra. Dagblad geeft wel gemakkelijk een podium weg aan niet ter zake kundige mensen.

 • wouterweets

  Als ik al deze reacties lees, en weet dat wij Wakker Dier en enkele aanhangers reeds in het verleden hebben uitgenodigd om te komen kijken in de stallen, dan stel ik maar 1 ding vast: ze geraken verder en verder weg van realisme en realiteit! Importeren van vlees waarvan je noch levenskwaliteit noch medicatieverbruik van kent zal echt prioriteit krijgen op den duur, terwijl echte kwaliteit van serieuze kwekers die samen leven met hun dieren telkens wordt geridiculiseerd! Aan de media: Geef die mensen geen klankbord meer, dan sterft koelt het zonder blazen!!!

 • wouterweets

  PS: WD zit minder in met mensen dan met dieren, dat is de indruk die ik er van krijg

 • oeleboele

  nee, WD werkt vast in het vooruit: ze zijn nu al bezig met de kip voor 'overmorgen' :)

 • trijnie

  @ruben1979, je kunt me wel uitnodigen maar dan moet ik toch even weten hoe ik je bereiken kan voor een afspraak.

 • wbakker

  Wakker dier wilt gewoon dat heel nederland vegetarisch wordt en niks anders.

 • RijkersFarm

  Sorry @trijnie, maar ik zou graag weer kooieieren willen kunnen kopen in de supermarkt! Wanneer legt een kip een ei, als ze zich kiplekker voelt en nergens ter wereld kan een kip en zoveel eieren leggen die ook vrij zijn vanm enge ziektes als de kip die in een legbaterij woont! Er is een onderzoek in Engeland uitgevoerd naar het welbehagen van de kip, en daaruit blijkt dat de kip in de legbaterij zihc het beste voelt en de kip die buiten loopt heeft de meeste stres door rondvliegende roofvogels! Maar dit hoor je niet bij wakker dier, want dat past niet in hun straatje! Waarom zijn de dieren in het verleden in de stallen gehuisvest? Juist, om maximale voedselveiligheid te waarborgen!! De toelaatbare dioxine norm van de eieren hebben ze moeten verhogen omdat alleen de eieren van de legbaterijkip aan de norm kon voldoen en alle scharreleieren kwamen boven de gewenste norm uit, dus toen hebben ze de nrom maar verhoogd!! Dat is ook realiteit, maar daar lees je niets over!!

 • sybrenm1

  Mijn kippen voelen zich het veiligst in het kippenhok anders speelt de hond ermee en leggen ze helemaal geen ei meer.

 • trijnie

  Rijkersfarm, die dioxine norm is helemaal waar maar ik kan me niet indenken dat een kip in zo'n draadkooi gelukkig kan zijn. Ik heb zelf kippen gehad en ik weet het als er weer eens één gepakt was door een roofvogel waren ze dagen van slag maar ze hoefden niet uit het hok of uit de gaas overspannen ren maar ze gingen toch het liefst de wei in.
  En een slechte boom bloeit zich ook kapot om nog nageslacht, vruchten te dragen.....dit ivm de draadkooikippen.

 • l coumans

  ja trijnie dat heb ik ook al zovaak tegen dovemans oren gezegd hoe meer je de natuur van plant of dier dwars ligt hoe meer die zich focust op voort planten.

 • aarthamstra1

  Wakker dier heeft hier een punt. Dit probleem had al jaren opgelost moeten ,kunnen zijn.
  Het erge met deze problemen van dierwelzijn zit hem niet alleen bij de kip maar ook bij de boer ,Die al dan niet gedwongen, al dan niet door zijn onderneming's drift.te ver door gekweekte ,verkeerd gekweekte, dieren in zijn stal heeft.
  Als dat vergelijkt met door gefokte varkens kunnen ze daar nog wat van leren.
  Daar is iedereen in mede verantwoordelijk voor.
  Iets anders is je de les laten lezen door de moordenaars van PIM .
  Werken aan een goed product is een ,twee geef tegen gas .Laat op TV zien dat het VEEL beter is dan die moordenaars, de burger wil doen geloven.
  De tijd van pappen en nat houden maakt de branche kapot. net als de bont industrie.
  (Z)LTO is nog gevaarlijker dan wakker dier.( Z)lto heeft geen dubbele maar vele agenda's.

 • trijnie

  Helemaal gelijk, behalve het bont, want dat kan ik niet goedkeuren.
  Je moet je product promoten naar de mensen die het eten, dus gewoon jan boezeroen, niets komt je zomaar aanwaaien.
  En op de manier zoals W.D het doet.Dus tv.spotje, internet, recepten op de eierendozen welke ook wel eens opgevrolijkt mogen worden, die saaie dingen,grijs,geel en laatst nog een blauw kleurtje.

 • oeleboele

  ja, Trijnie, die eidozen kunnen we wel opvrolijken, maar dat kost weer geld, en dat moet de burger betalen. En dat is nou net het probleem.
  Maar altijd blij met je reacties, ga zo door.

  trouwens, de 'buitenloopkippen' presteren de laatste jaren ook op een hoog nivo, 95-96% is al heel normaal.

  ik ben ook niet voor kooikippen, maar we moeten ook niet denken dat een kip of welk dier dan ook net zo denk als ons, want dat is nu eenmaal niet zo. Wij mensen moeten ons verstand gebruiken en dan zien / weten we dat de kippen teveel op elkaar zitten in kooitjes en dat dat niet de bedoeling van kippen houden, kip kan zijn.

 • wouterweets

  Het hek is toch van de dam dat de pluimveesector zelf acties moet ondernemen om goed te praten wat anderen slecht praten, zonder ook maar 1 stap in een stal te zetten, zonder ook maar enige notie te hebben van werkelijke praktijken en gedane inspanningen. De sector heeft de financiële middelen niet, noch te tijd of de energie om dit te doen. Dat de aankoop-platformen eens aantonen hoe goed de kwaliteit is van lokaal gekweekte dieren! Ze willen steeds goedkoper aankopen, meer winst willen maken, en dat al dat ge-alameer is hun een te grote kost!
  Zij gaan sowieso altijd voor meer winst gaan, en als organisaties zoals WD verder gaan, zullen zij de kortste weg nemen: aankoop vanuit lage loonlanden met slechte diergezondheid en geen normen voor het dierenwelzijn!

 • crisismanager

  ja wouterweets daar gaat het allemaal naar toe.de boeren hier gaan ze laten stikken met hun te dure scharreleieren,hun veel te dure beter leven kippen.hun veel te duur varkensvlees enz.het faillisement van de vechtdal varkens is hier toch een goed voorbeeld ,een bedrijf dat helemaal naar de normen van wakker dier heeft gewerkt kon de kop niet boven water houden .de vlees en eiereters onder de consumenten willen geen duur vlees of eieren en maken zich niet zo druk over in wat voor stal ofzo hun vlees word geproduceerd als het maar uit nederland komt.het zijn net de mensen die geen vlees eten die de boeren regels op gaan leggen.ook de verwerking wilt niet met duur vlees werken en gaat op zoek in het buitenland.zou dit de strategie van wd zijn om zo stilletjes aan de nederlandse veehouderij dood te doen.graag zou ik dit aan sjoerd van de wouw willen vragen wat zijn visie hierover is.maar als communicatieman van het jaar is er nogal moeilijk te communiceren met hem.zou super zijn als hij hier op boerderij eens mee in discussie ging marja daar is geen geld aan verdiend

 • aarthamstra1

  Wouderweerts ,beetje te kort door de bocht, Het kan geen kwaad om vernieuwend bezig te zijn ,en je product op een goede wijze te promoten.
  Ja het klopt dat het volk , zonder last van zijn geweten kleding, schoentjes ,door kinderarbeid ,onderdrukking in slechte toestanden gefabriceerd koopt.
  Het word tijd om te kiezen. Het oranje huis en Engelse koningshuis zijn de oprichting''s aandeel houders van SHELL. als dank mogen wij als volk en ondernemer 15 cent extra betalen voor een liter olie/benzine . Al zo'n honderd jaar . En dat zal zo nog wel 100 jaar door gaan , met een zo volgzaam volk,Kijk eens waar onze ex leiders werken, Waar Rutte en Elexander zo genaamd op vakantie /werk bezoek zijn deze zomer. Reken eens even uit wat de sector beter met die miljarden aan geld had
  kunnen doen, Bijv een kip ontwikkelen met sterke poten. .Heb ik nog niet eens over onze zakken vullende ZLTO.


 • trijnie

  Wouterweets,de wasmiddelenfabrikant maakt toch ook reclame voor zijn product?. Het zou heel normaal zijn om dit ook te doen. Ik herinner me nog zo'n slogan op de radio, zoiets van: pluk de dag eet een eitje.
  Nu het mag wel een iets ingewikkelder recept en dan bijgelevert aan de eieren vast. Veel mensen vinden het leuk om iets nieuws te maken.

 • leo,s vriend

  Volledig juist trijnie,met dit verschil dat de wasmiddelenfabrikanten geen tegenstanders hebben die met halve waarheden en hele leugens proberen de zaak in discrediet te brengen.

 • antibioticasyndicaat

  Ik denk dat velen hier het betreffende WUR-onderzoek niet gelezen hebben. Gezien de toon van de reacties is men niet op de hoogte van het geciteerde onderzoek, en zijn de druiven blijkbaar bijzonder zuur.
  Hoe vervelend de boodschap u ook in de oren mag klinken: hij is correct. Wakker Dier doet niets anders dan keurig, u blijkbaar onwelgevallige, resultaten van een rapport van de WUR citeren.
  Zie figuur 4 op pagina 14 van: 'Simplifying the Welfare Quality assessment protocol in broilers' http://edepot.wur.nl/196648

  Onder andere Nepluvi (Peter Vesseur) heeft zélf aan dat rapport van Paul Vriesekoop, director Wageningen UR Livestock Research meegewerkt.

  Misschien had WD inderdaad nog wat nuance kunnen aanbrengen: (zelfs meer dan!) 50% van de onderzochte gangbare kippen was LAME: (score 3 en 4)KREUPEL. In elk geval met loopproblemen ('gait' niet 'sound'), en wel ernstiger dan 'little' and 'moderate' walking deficiency (scores 1 en 2).

  De cijfers betreffende geconstateerde voetzoollaesies en andere zaken als borstirritatie, hijggedrag en vervuiling stemmen overigens evenmin vrolijk.

 • trijnie

  Het zal mij benieuwen hoe het is bij Ruben in de stal.

 • trijnie

  Ruben, hoe staat het erbij, wanneer kan ik die 'plofkippen' van je komen bekijken, het duurt wel erg lang voor je reageert.

 • ruben1979

  Dag Trijnie, soms ben je druk, en soms heel druk, binnenkort neem ik contact met jou op om een afspraak te maken.

Laad alle reacties (60)

Of registreer je om te kunnen reageren.