Pluimveehouderij

Nieuws 3745 x bekeken 1 reactie

Farmer Automatic zegt Nederlands dealerschap op

Farmer Automatic GmbH gaat het dealerschap aan Farmer Automatic Nederland BV opzeggen. Dat heeft de Duitse fabrikant de Nederlandse dealer gisteren meegedeeld.

Farmer Automatic Nederland BV heeft dit gisteravond per mail aan zijn relaties bekend gemaakt. In die mail schrijft het bedrijf dat sinds de structuurwijziging bij Farmer Automatic GmbH in Duitsland, drie jaar geleden, de samenwerking is veranderd en dat het productenpakket dat het Duitse bedrijf nog aanbiedt drastisch is geslonken en voor de Nederlandse pluimveesector niet meer toereikend is.
Ook was sinds de structuurwijziging de inbreng vanuit de praktijk door de Nederlandse dealer niet meer gewenst en vond er nagenoeg geen doorontwikkeling meer plaats. Terwijl Farmer Automatic Nederland altijd vooropgelopen heeft gelopen met de ontwikkeling van de diverse huisvestingssystemen van de Duitse fabrikant. Daarom is Farmer Automatic Nederland in 2011 begonnen om ook eigen systemen te maken, samen met Volito BV in Veenendaal, die deze producten vervaardigd. Een voorbeeld hiervan is het volièresysteem Vike, dat begin 2013 is ontwikkeld.
Farmer Automatic Nederland benadrukt dat er voor de klanten niets veranderd. Die kunnen nog steeds bij het bedrijf terecht voor service en onderdelen, ook voor die van de Farmer Automatic-systemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.