Pluimveehouderij

Nieuws 676 x bekeken 8 reacties

Ziekenhuizen stappen over op Beter Leven-kip

Amsterdam - Negen regionale ziekenhuizen hebben besloten alleen nog pluimveevlees te serveren van kip met één of twee Beter Leven-sterren.

Ziekenhuizen kiezen voor pluimveevlees uit een hoger segment, onder meer omdat Beter-Levenkippen minder antibiotica krijgen toegediend waardoor de kans op resistentieontwikkeling kleiner is.

In een persbericht juicht de stichting Wakker Dier de ontwikkeling toe. "Dit is een logische keus van ziekenhuizen om dit probleem bij de bron aan te pakken: door vlees in te kopen uit diervriendelijke boerderijen waar minder antibiotica worden gebruikt."

De negen omschakelende ziekenhuizen zijn het Haga Zeikenhuis in Den Haag, het Reinier de Graaf Gasthuis (Delft), Medisch Spectrum Twente (Enschede), Westfriesgasthuis (Hoorn), Onzie Lieve Vrouwe gasthuis (Amsterdam) Sint Lucas Andreas ziekenhuis (Amsterdam), Gelre Ziekenhuizen (Apeldoorn, Zutphen), Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (Nijmegen) en het Sint Anthonius Ziekenhuis (Utrecht).

Facilitair manager Nils van Maurik van het Westfriesgasthuis zegt dat zijn ziekenhuis  een signaal wil geven door zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. "We hopen dat ander zorginstellingen ons voorbeeld volgen."

Laatste reacties

  • abtje

    Als je toch frauduleus declareert blijft er ergens geld over voor zulke fratsen.

  • groot boerdam

    Ach de ziektekosten premie maar weer naar boven,en puntje bij paaltje de gewone burger betaald dit soort rare fratsen wel weer.

  • jinkehes

    Bij vleeskuikens worden sinds 2003 steeds meer bacteriën
    aangetroffen die resistent zijn tegen voor de mens belangrijke
    antibiotica. Uit onderzoek van Cindy Dierikx blijkt dat direct contact
    met vleeskuikens en kippenvlees een mogelijke bron kan zijn voor
    besmetting van mensen. Zij kunnen dan drager worden van deze bacteriën.
    Ook komen er bij de mens infecties voor van deze resistente bacteriën
    die genetisch overeenkomen met die van kippen. Dierikx pleit daarom voor
    het terugdringen van het aantal resistente bacteriën in vleeskuikens.

  • abtje

    Dus duurdere kip dringt het aantal resistente bacterieen terug?

  • van Can

    waarom dan niet in een keer rundvlees ?

  • l coumans

    het ppe schrijft in een ander bericht dat het terugdringen van antibiotica heel seriues wordt genomen door de sector, maar na het lezen van bovenstaande reacties heb ik toch wel heel veel twijfels of dat zo is.

  • Khalid en zijn maten

    Die beter leven kip lijkt al serieuze buisiness te worden,misschien hier of daar maar eens een leegstaande loopstal ombouwen tot een beter leven kippenschuur,met kleine aantallen zou je er dat nog mooi bij naast kunnen runnen...

  • trijnie

    Geeft wel te denken..........

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.