Pluimveehouderij

Nieuws 1892 x bekeken

'Voorzichtig met contacten Duitse pluimveebedrijven'

Zoetermeer - Het Productschap Pluimvee en eieren waarschuwt Nederlandse pluimveebedrijven die zaken doen in Duitsland voorzichtig te zijn in de regio's Osnabrück en Emsland.

Dit naar aanleiding van gevallen van laagpathogene vogelgriep die in deze regio's zijn geconstateerd. Afgelopen woensdag is laagpathogene vogelgriep van het type H7 vastgesteld op een pluimveebedrijf met 36.500 uitloophennen in de aan Nederland grenzende regio Emsland. Het bedrijf ligt in de gemeente Herzlake in de buurtschap Osterbrok ten zuidoosten van het dorp Herzlake en op 45 kilometer van de Nederlandse grens. De hennen zijn geruimd en om het bedrijf is een beperkingsgebied ingesteld van 1 kilometer.

Vorige week werd laagpathogene vogelgriep vastgesteld in de regio Osnabrück op een kalkoenenbedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.