Pluimveehouderij

Nieuws 1122 x bekeken 3 reacties

Schotse kip bij Schots Tesco

Edinburgh – Supermarkt Tesco gaat in zijn 194 vestigingen in Schotland alleen nog verse kip verkopen uit dat landsdeel zelf.

Dit voorjaar beloofde Tesco dat het alleen nog kip uit Groot-Brittannië zou verkopen, maar de supermarkt gaat dat nu verder regionaliseren. Geschat wordt dat de Schotse pluimveehouderij daardoor zo'n 200.000 kippen per week zal kunnen leveren. De kip zal ook voorzien worden van een Schots vlaggetje om de herkomst te onderstrepen. De National Farmers Union of Scotland vindt dat het besluit van groot belang is voor de toekomst van de kippenfokkerij in Schotland.

Laatste reacties

  • aaldert

    zo moet het ook in nederland nu ah en jumbo nog

  • koestal

    plukken en dan snel naar de winkel

  • l coumans

    koestal wie ??? de boer of de kip, of beide

Of registreer je om te kunnen reageren.