Pluimveehouderij

Nieuws 2120 x bekeken 8 reacties

'Fraude schadelijk voor hele sector'

Epe/Heteren - De fraude met scharrel- en uitloopeieren waarbij enkele pluimveehouders meer hennen hebben opgezet dan wat hun certificaat toestaat is schadelijk voor de hele sector. Dat zegt Jan Willem Lagerweij, voorzitter kring leg van LTO/NOP.

Wij nemen er afstand van en hopen dat de hele sector er van leert", aldus Lagerweij. "Dit soort schandalen is schadelijk voor het imago van de hele sector", zegt Lagerweij. "Een imago waaraan we juist hard werken met allerlei acties in de vorm van open dagen en dergelijke."

Milder in zijn uitlating is voorzitter Gert Jan Oplaat van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders, NVP. Hij noemde de uitingen van het Openbaar Ministerie van afgelopen maandag niet correct. "Het Openbaar ministerie ging zijn boekje te buiten door meteen zo'n negatief beeld te schetsen, terwijl de rechter nog moet oordelen."

De NOS suggereerde maandag dat deze zaak het topje van een ijsberg zou zijn en dat er mogelijk nog meer wordt gefraudeerd. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit wil op de vraag of zij nog meer van dergelijke zaken in onderzoek heeft geen uitspraken doen.

Laatste reacties

 • Jan Vos

  De NOS moet nieuwsfeiten weergeven en niet speculeren.
  Ook geen houderijsysteem laten zien wat niet meer gebruikt wordt, oude beelden dus.

 • abtje

  Hoelang hebben de NOS niet een mesttank met spreidplaat laten zien als er wat was? Die gasten hebben een archief waar ze beelden uit halen als ze wat nodig hebben en moderniseren dat nauwelijks.

 • agro1

  als fraude uitkomt is het ALTIJD het topje van de ijsberg. daar weet Wekers van mee te praten, alle incidenten zijn structureel!!!!! maar ja, dat mag niet gezegd worden, voor de stront goed rijp is en de stank door niemand meer genegeerd kan worden. geweten dus voor de volgende keer, oh nee, hoe dom van mij, elke keer is toch gewoon de laatste keer?????

 • Demeter Griend

  Ja en in het zuiden van ons land heeft er ook geen overbemesting plaats gevonden. Laat we met zijn allen onze kop maar in het zand (beter nog stront) steken.

 • Cokie

  het zuiden,daar komt nog geen goeie hond vandaan.

 • Cokie

  het zuiden,daar komt nog geen goeie hond vandaan.

 • Cokie

  oplaat,kneus,2e soort.

 • joannes

  Wordt het woord het fraude niet een beetje te snel gebruikt tegenwoordig? Gewoon omdat we gaan meten en controleren! Zelfs Ziekenhuizen blijken zich te ¨vergissen¨ las ik deze week.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.