Pluimveehouderij

Nieuws 870 x bekeken

Franse Groupe Duc in rode cijfers

Chailley Cedex - De Franse pluimveevleesonderneming Groupe Duc heeft in 2012 een verlies gemaakt van 2,19 miljoen euro.

De omzet steeg met 4,5 procent naar 1888,8 miljoen euro. De afzet steeg met 3,2 procent een jaar eerder draaide het bedrijf een verlies van 1,37 miljoen euro. Het bedrijf verwijst naar de moeilijke economische situatie in Europa als verklaring voor de tegenvallende resultaten. De hoge graanprijzen zorgden bovendien voor hoge voerkosten die ook op het resultaat drukten.

voor het lopende jaar verwacht Duc geen grote verbeteringen. Het bedrijf zegt veel last te hebben van de afbouw van exportrestituties door de Europese Unie en bovendien geconfronteerd te worden met importen van buiten de EU. Het bedrijf zoekt oplossingen in productie met meer toegevoegde waarde en wil vooral in de tweede helft van dit jaar daarin slagen maken. Als onderdeel van deze strategie investeert het in biologische productie.

Duc heeft daarnaast ook twee productiebedrijven overgenomen uit de boedel van concurrerend bedrijf Doux dat vorig jaar in de problemen kwam.

Of registreer je om te kunnen reageren.