Pluimveehouderij

Nieuws 1462 x bekeken 5 reacties

VVD pleit opnieuw voor ophokplicht

Den Haag - VVD-Kamerlid Helma Lodders dringt er bij staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw opnieuw op aan om tijdens de vogeltrek een ophokplicht in te stellen voor pluimvee. Lodders doet de oproep in een Kamerdebat over diergezondheid.

“Het bedrijfsleven heeft een brede oproep gedaan om tijdens de vogeltrek een ophokplicht in te stellen. De staatssecretaris heeft geen gehoor gegeven aan deze oproep en ik vraag me af waarom de staatssecretaris dit niet wil doen”, zegt Lodders. Ze overweegt een motie in te dienen als de staatssecretaris vasthoudt aan haar voornemens om geen ophokplicht in te stellen. Lodders verwijst bij de noodzaak van ophokplicht naar de bezorgdheid van de pluimveehouders voor een besmetting met vogelgriep. Ze verwijst er tevens naar dat het ruimen op de twee besmette bedrijven een miljoen euro heeft gekost.

Dijksma heeft zowel met deskundigen als met vertegenwoordigers van de pluimveesector overleg gevoerd over een eventuele ophokplicht. Op basis hiervan neemt de staatssecretaris een besluit. Hoewel het overleg een week geleden plaatsvond, heeft Dijksma tot nu toe geen besluit genomen.

Het debat in de Tweede Kamer is vanmiddag, van 17 tot 20 uur.

Laatste reacties

 • deboed.advies@hotmail.com

  verstandige mensen bij de VVD

 • schoenmakers1

  de linkse partijen nemen het niet zo nauw met het dierenleven

 • Joerissen

  Ruimingskosten in de zak houden en veel dierenleed besparen! Kan het nog mooier? Lekker scharrelen in de Wintergarten!!! Iedereen tevreden en mooie donkerbruine eischalen!

 • braakman.tap1

  Jammer dat hier geen ( Vind ik leuk ) knop onder zit. Hier moet zelfs dat mens van Thieme blij mee zijn. Maar die hoor of zie je nou niet.

 • lub tuf

  het is te hopen dat er geen epidemie uitbreekt zoals in 2003, dan zal de gewichtige DIJKSMA definitief (politiek) geruimd worden. hoe is het mogelijk zo'n groot hoofd en zo wenig hersens.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.