Pluimveehouderij

Nieuws 3060 x bekeken

Plukon koopt boedel Lintor-Verbinnen

Wezep - Plukon Food Group koopt de grond, gebouwen en machines van pluimveeslachterij Lintor en kipverwerkingsbedrijf Verbinnen uit het Belgische Olen. De bedrijven gingen op 25 februari jongstleden failliet. Eerder slachtte de combinatie Lintor/Verbinnen circa 750.000 kippen per week voor vooral West-Europese klanten, met een focus op de Belgische supermarkten. In de komende maanden zal Plukon een hervatting van productie voorbereiden.

De grondige vernieuwingsinvesteringen in de slachterij zullen het tempo van de productiehervatting bepalen, aldus Plukon. De koop van de beide bedrijven past volgens de onderneming in de ambitie van de Plukon Groep om haar vooraanstaande positie in de West Europese markt verder te versterken. Plukon Food Group heeft in Nederland 5, in België 3 en in Duitsland 5 vestigingen. Bij de vestigingen werken in totaal zo’n 4.000 medewerkers. Plukon zet jaarlijks circa 1,4 miljard euro om.

Of registreer je om te kunnen reageren.