Pluimveehouderij

Nieuws 878 x bekeken 2 reactieslaatste update:9 apr 2013

Duitse pluimveevleesmarkt stagneerde in 2012

Bonn - De pluimveevleesproductie in Duitsland daalde vorig jaar met 0,3 procent ten opzichte van 2011 naar 1,68 miljoen ton, waarvan 1,45 miljoen ton kip. Dat blijkt uit cijfers die pluimveemarktbureau MEG heeft gerangschikt in samenwerking met overheidsinstantie BLE (Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung).

De consumptie per inwoner daalde sterker, namelijk met 0,6 kilo, ofwel ruim 3 procent, naar 18,5 kilo. MEG gaat er echter van uit dat dit gezien het zwaar tegengevallen barbecueseizoen van vorig jaar geen trendmatig verschijnsel zal blijken te zijn. De eerste marktgegevens van het lopende jaar geven bovendien aan dat de afzet in de eerste twee maanden weer flink is gegroeid, namelijk met 11 procent ten opzichte van hetzelfde tijdsbestek in 2012.
De zelfvoorzieningsgraad van Duitsland was desondanks ook in 2012 nog steeds negatief. Het totale verbruik kwam uit op 1,52 ton. Geïmporteerd werd 816.000 ton, geëxporteerd 735.000 ton. Vooral Nederland was een goede afnemer van Duitse vleeskuikens, stelt MEG vast.

Laatste reacties

  • kleitokkers

    Mooie vleeskippen op de foto zijn dat die 1 ster kippen uit roemenië

  • kipmetkop

    Deze kippen zien dat deze kippen heel erg opgefokt zijn!

Of registreer je om te kunnen reageren.