Pluimveehouderij

Nieuws 579 x bekeken

Chinese pluimveesector onder druk door vogelgriepuitbraak

Shanghai - Het rondwarende H7N9 AI-virus begint zijn tol te eisen in de Chinese pluimveevleessector, zo blijkt uit berichten in Chinese media.

Volgens berekeningen van de China Animal Agriculture Association zou de uitbraak al een schadepost hebben opgeleverd van 1,62 miljard dollar sinds eind maart toen de uitbraak aan het licht kwam. Het gaat dan om schade als gevolg van directe verliezen. De verdere economische impact van deze H7N9 uitbraak moet nog in kaart worden gebracht. Duidelijk is wel dat de prijzen van pluimvee en de consumptie van vlees onder druk staan.

De Taiwanese overheid voert in verband met de uitbraak een slachtverbod voor pluimvee op de markten versneld door. De  overheid wil zo voorkomen dat er onnodig contact is tussen mensen en kippen. In verscheidene Oost-Chinese steden zijn markten voor levend pluimvee gesloten. Tot nu toe zijn 61 mensen ziek geworden van het virus, waarvan 13 met dodelijke afloop.

Of registreer je om te kunnen reageren.