Pluimveehouderij

Nieuws 3672 x bekeken 14 reacties

Rusland sluit grens voor Nederlands pluimvee

Den Haag – Rusland sluit vanaf vrijdag 29 maart de grens voor levend pluimvee en verse producten van pluimvee uit de provincies Flevoland en Gelderland.

Dat meldt het ministerie van Economische Zaken. Het importverbod wordt ingesteld als gevolg van twee uitbraken met laagpathogene vogelgriep H7N7 in Lochem en Zeewolde. De maatregelen duren naar verwachting drie maanden. “Het is aan Rusland te besluiten wanneer de maatregelen worden ingetrokken. Normaal gesproken is dat na drie maanden”, aldus een woordvoerder van het ministerie.

Het ministerie overlegde donderdag ook met de pluimveesector over het invoeren van een ophokplicht om nieuwe besmettingen te voorkomen.  Dit heeft echter nog niet tot een besluit geleid. Het ministerie en de sector komen begin volgende week opnieuw bij elkaar om het overleg te vervolgen.

Laatste reacties

 • sallandseboer

  Was te verwachten!

  En maar treuzelen!

 • jehanvankroaks

  Normaal is het zo dat wanneer ik schade berokken aan iets dat van een ander is, ik aansprakelijk wordt gesteld voor de geleden schade.
  Ik draai dan ook op voor de daaruit voorvloeiende kosten.
  Dit vindt iederéén normaal............
  Nu de grenzen gesloten worden (omdat er laagpathogene vogelgriep heerst) dit geheel buiten mijn ( vermeerderaar) schuld om............... net als voorgaande keren......
  Lijkt het mij eigenlijk niet meer dan normaal, dat diegene (de sector) die
  verantwoordelijk is voor het veroorzaken van de schade in dit geval óók maar aansprakelijk gesteld moet worden voor de (te lijden) geleden schade.....

 • l coumans

  misschien heb jij je bedrijf wel niet in gelderland of flevoland van kroaks

 • jehanvankroaks

  Ik vindt bovenstaande een veel betere gedachte dan, dat wij als vermeerderingsector zelf een verzekering in het leven gaan roepen waarvan wijzelf de hoge premie moeten gaan betalen, omdat een andere sector zijn verantwoordelijkheid NIET neemt.
  iederéén een Goede Pasen gewenst !

 • ariefritz

  Het was te verwachten, wanneer de media blijft herhalen dat er na de uitbraken, laag pathogeen trouwens, nog steeds geen reactie vanuit Rusland was gekomen. Dan roep je het ook over je af.
  Waarom nu nog langer wachten op een ophokplicht?

 • Bekend bij de redactie

  Wat een belachelijke reactie kroaks. Wees blij dat alleen flevoland en gelderland beperkt zijn! Dit heeft iig nul schade tot gevolg.

  De manier waarop jij reageert geeft vooral aan dat het andermans schuld is, ook nu weer. Hoeveel andere claims heb je lopen?

 • Cokie

  kroaks,het is niet bij wet verboden om kippen buiten te laten lopen .voor het feit dat de vermeerderaars niet in staat zijn om de russen ervan te overtuigen dat hun product veilig is kun je niet een ander de schuld geven.

 • Cokie

  namens de stichting,Blij Met Een Uitloopei

 • Cokie

  we leven in een freiland.Ei!

 • jehanvankroaks

  Bekend bij de redactie,
  Jij mag het best een belachelijk idee vinden, we leven in een vrij land.
  Andermans schuld zeg jij? ik heb het woord schuld niet in mijn mond genomen, 11 x meer kans op was het het toch ??
  Ik ga hier niet een potje zitten bekvechten,maar weet zeker dat je in ieder geval géén vermeerderaar bent.
  En eh ik heb géén enkele claim lopen, nooit gehad ook trouwens.
  Ik heb er de vorige keren wél de directe financieéle schade van geleden helaas.
  Coumans,
  Gelukkig niet maar wel in Overijssel.
  4007ib,
  ik weet dat het niet bij wet verboden is om kippen buiten te laten lopen, mbt Laag pathogene vogelgriep hoop ik echt dat de wetgever een keer tot inkeer komt,al was het alleen maar voor de Nederlandse volksgezondheid en voor de rest een mooi verhaal moet je bij de Russen mee aankomen, hebben ze wat te lachen.

 • toin

  kroaks heeft een heel dik punt vind ik het is iets wat de sector klauwe met geld kost! en dit is geen probleem maar dan moeten de baate groot genoeg zijn en op deze manier word dat eerlijk afgewoogen en liggen de koste bij de juiste partij ( de partij met de baaten)

 • mwhjanssen5

  Juist de primaire sector draait op voor de risico's en dat voor mensen die net een centje meer krijgen dat is veel te weinig voor de risico's die we hiermee als exportland lopen. en de supermarkten maar lachen want die strijken de meeste winst op zonder enig risico. Er moet snel actie komen met maatregelen maar ja de ambtelijke molens draaien langzaam.

 • lub tuf

  dat ene centje heeft mij de laatste 12 jaar toch een 2 miljoen euro extra opgeleverd meneer mwhjanssen met dubbel S5.

 • kipmetkop

  @lub tuf
  2 miljoen extra voor jou, vele euro's minder voor je collega-vermeerderaars!

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.