Pluimveehouderij

Nieuws 777 x bekeken

Kuikensector verbruikt minder antibiotica dan in 2009

Zoetermeer - Vleeskuikenbedrijven hebben in 2012 39 procent minder antibiotica verbruikt dan in 2009. Het verbruik kwam uit op 21,1 dagdoseringen per dierjaar. In 2009 was dit kengetal 34,5 dagdoseringen per dierjaar. De sector heeft als doel om in 2015 de helft minder antibiotica te verbruiken dan in 2009.

De individuele bedrijven hebben inmiddels een bedrijfsvergelijkingsrapport ontvangen waaraan de vleeskuikenhouder kan aflezen waar het bedrijf staat. Ook de dierenartsenpraktijken zijn op de hoogte gesteld van het verbruik van hun cliënten. Ook zijn de dierenartsen op de hoogte gesteld van het gemiddelde verbruik in hun praktijk afgezet tegen het gemiddelde in andere praktijken.

De sector wil de komende tijd de bedrijfsvergelijking verder uitbreiden. Ook gegevens betreffende de herkomst van de kuikens en het voer zouden er aan gekoppeld kunnen worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.