Pluimveehouderij

Nieuws 3689 x bekeken

2 Sisters Storteboom wil Cuijk en Staphorst sluiten

Kornhorn - 2 Sisters Storteboom wil op termijn de vestigingen van het bedrijf in Cuijk en Staphorst sluiten. Dit bevestigt een woordvoerder van het concern. Het voorgenomen besluit is vorige maand meegedeeld aan het personeel. De Centrale Ondernemingsraad is om advies gevraagd en zal volgens de woordvoerder van 2 Sisters Storteboom voor het eind van deze maand met een advies komen.

De voorgenomen sluiting gebeurt uit optimalisatieoverwegingen. Dat wordt bevestigd door Jan Verhoeven van de vakbond FNV Bondgenoten die uit hoofde van die functie zich ook met de voorgenomen sluiting bezig houdt. Volgens Verhoeven willen de vakbonden zich niet op voorhand neerleggen bij de sluiting, maar willen ze voordat de beslissing valt duidelijkheid over een sociaal plan. De sluiting heeft volgens de vakbondsman een behoorlijke impact voor de werknemers. "2 Sisters Storteboom biedt weliswaar de vaste werknemers een plek elders in het concern aan, maar dat gaat dan wel gepaard met forse reistijden." Volgens de vakbondsman staat dan ook nog niet vast of de COR volgende week wel met een advies komt. De COR was gistermiddag niet bereikbaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.