Pluimveehouderij

Nieuws 1915 x bekeken 2 reacties

Wakker Dier noemt Kip van Morgen 'Zaanse Flopkip'

Amsterdam – 'Zaanse Flopkip' is de winnende naam die Wakker Dier heeft uitgekozen voor de duurzamere Kip van Morgen die Albert Heijn in het schap gaat leggen.

Bijna twee weken geleden riep de actiegroep via een advertentie in NRC het publiek op om een passende naam te verzinnen voor het product. Wakker Dier vindt dat de duurzamere kip, waar trouwens niet alleen AH, maar alle supermarkten die lid zijn van het CBL mee komen, weinig voorstelt. Ze voert actie vooral tegen Albert Heijn en Jumbo om te bereiken dat kip met één ster Beter Leven de basis wordt van het kipassortiment in de supermarkt.

Laatste reacties

  • R.A. de Man

    wakker dier is wel vooruit gegaan, ze roepen nu flopkip ipv plofkip

  • vannoord

    Daar hebben ze vast een poos over vergaderd. Het valt bij mij in elk geval niet goed. Het komt bij mij respectloos binnen. Moet de sector dergelijke groeperingen serieus nemen? Er zijn gesprekken over foklijnen en systeem aanpassingen en markt verwaarding. Vergeet concurrentie positie niet. En dan al voor er ook maar een kip in de schappen ligt dergelijke acties. Deur dicht en over tot de orde van de dag. De ondernemers die er hun brood van hebben weten echt wel hoe ze kip maken moeten.
    Fijne kerst iedereen

Of registreer je om te kunnen reageren.