Pluimveehouderij

Nieuws 900 x bekeken

Vogelgriepdoden in China door andere samenstelling afweersysteem

Shanghai – In China zijn sinds maart van dit jaar 134 mensen besmet geraakt met het vogelgriepvirus H7N9.

44 mensen kwamen door een infectie met het virus om het leven. Het hoge sterftecijfer is bijzonder, omdat het om een variant van vogelgriep gaat die voor pluimvee laagpathogeen (minder ziekmakend) is. Elders in de wereld zijn er ook geen gevallen bekend waarbij mensen zijn gestorven aan dit type virus.
Uit onderzoek in Shanghai blijkt nu dat het mensen met een verhoogde hoeveelheid van een bepaald type cytokinen, moleculen die een rol spelen bij het afweersysteem, vatbaarder zijn voor dit virus. De mensen kregen longproblemen.

Het is heel bijzonder dat er menselijke slachtoffers vallen door milde vogelgriep. Tot deze uitbraak waren er alleen humane sterfgevallen bekend met vogelgriep van de typen H7N7 en H5N1.

Of registreer je om te kunnen reageren.