Pluimveehouderij

Nieuws 1667 x bekeken

Hubert Andela nieuwe voorzitter Anevei

Renkum – Hubert Andela (50), oud-sectordirecteur pluimveevlees bij het Productschap Pluimvee en Eieren, is vrijdag unaniem gekozen als nieuwe voorzitter van Anevei, de Algemene Nederlandse Vereniging van Eierhandelaren.

Dit gebeurde tijdens de ALV van de branchevereniging Anevei in Renkum.
Andela verruilde na vier jaar in 1998 zijn functie bij het productschap voor die van commercieel directeur van pluimveeslachterij/integratie Kemper-Bevers BV in Doetinchem en Uden. In 2004 werd hij secretaris-directeur bij Koninklijk Vervoer Nederland (KNV), de werkgeversvereniging voor het spoorgoederenvervoer en beroepspersonenvervoer. Daarnaast is hij sinds 2007 voorzitter van de 'Group Taxis and Hire-Cars with Driver' van de internationale brancheorganisatie IRU in Genève en Brussel. Andela blijft daar werken en gaat één dag per week besteden aan het Anevei-voorzitterschap. Hij is voor twee jaar gekozen als opvolger van Arend Mijs (65),  die de voorzittersfunctie zes jaar vervulde.

Of registreer je om te kunnen reageren.