Pluimveehouderij

Nieuws 887 x bekeken

Duitse markt eendenvlees stagneert

Bonn - De Duitse markt voor eendenvlees stagneert en het rendement bij de producenten stelt teleur. Dat constateert pluimveemarktbureau MEG.

Op groothandelsniveau liggen de prijzen voor barbari-eenden lager dan in november jaar. Pekingeenden zijn slechts een fractie duurder geworden. De zelfvoorzieningsgraad lag vorig jaar op ruim 89 procent, maar komt dit jaar volgens het bureau lager uit. De productie in de eerste drie kwartalen zakte ten opzichte van vorig jaar met krap 25 procent naar nog geen 36.000 ton, terwijl de import toenam met 13 procent. De export zakte met 40 procent. De consumptie per hoofd van de bevolking ligt sinds 2009 op 900 gram en voor het lopende jaar zit er nauwelijks verandering in, aldus het MEG.

Of registreer je om te kunnen reageren.