Pluimveehouderij

Nieuws 758 x bekeken

Rusland bijna zelfvoorzienend met pluimveevlees

Moskou - Rusland haalt dit jaar een zelfvoorzieningsgraad voor pluimveevlees van 96 procent. Dat is de hoogste zelfvoorzieningsgraad die het land ooit heeft bereikt. Dat meldt het Russische bureau voor statistiek Rosstat.

In de eerste negen maanden van dit jaar kwam de productie van Rusland uit op 3,7 miljoen ton. Dat is 213.200 ton, ofwel 6,1 procent meer dan over dezelfde periode vorig jaar. Het statistiekbureau verwacht dat de totale productie dit jaar zal uitkomen op 4,9 miljoen ton. Dat is 6 procent meer dan vorig jaar.

Rusland hoopt zich verder te ontwikkelen als pluimveevlees producerend land. De consumptie van de Russen ligt op een 26 kilo vlees gemiddeld per jaar. De verwachting is dat die consumptie kan stijgen tot 30 kilo per jaar in de komende vijf tot zes jaar. Ook verwachten de Russen de komende jaren zich te kunnen ontwikkelen tot een pluimveevleesexporterend land.

Of registreer je om te kunnen reageren.