Pluimveehouderij

Nieuws 1683 x bekeken 1 reactie

'Duits bedrijf distribueerde bedorven vlees'

Bad Bentheim - Pluimveevleesverwerker Trinity uit het Duitse Bad Bentheim staat bij justitie onder verdenking dat het jarenlang vlees in de handel heeft gebracht dat niet meer voor consumptie geschikt was.

Dat heeft het openbaar ministerie in Oldenburg woensdagavond bevestigd in het ARD-programma Plusminus.

Justitie werd getipt door twee voormalige medewerkers van het bedrijf. Trinity verwerkt zogenoemde baader- en seperatorenvlees van kuikens en kalkoenen dat afkomstig is van pluimveeslachterijen in Duitsland, Nederland, Ierland en Groot-Brittannië, zo deelt het mee op zijn website.

Bij de verdenking gaat het niet alleen om bedorven vlees, maar ook om de beschuldiging dat het voor de producten ongeldige exportcertificaten heeft verkregen door de herkomst van het vlees te versluieren. Trinity verwerkt per week rond de 1.000 ton pluimveevlees. Trinity wilde in plusminus hangende het justitiële onderzoek geen commentaar geven op de zaak, maar ontkent dat in het bedrijf bedorven vlees wordt verwerkt.

Eén reactie

  • info104

    Hoe kan zoiets nu want op elk slachthuis lopen controleurs die overal over liggen zeuren ,en dan jaren bedorven vlees op de markt zetten , dit vraagt om uitleg, volgens mij hebben die controleurs dan ook boter op hun hoofd en niet zón klein beetje ook.

Of registreer je om te kunnen reageren.