Pluimveehouderij

Nieuws 1303 x bekeken

Brandbrief over extra welzijnseisen

Barneveld - Het Productschap Pluimvee en Eieren stuurt namens de aangesloten sectororganisaties een brandbrief naar minister van Economische Zaken Henk Kamp waarin de sector de minister nog eens wijst op het belang van extra eisen onder andere op gebied van dierenwelzijn bij de onderhandelingen over vrijhandelsakkoorden.

Dit is besloten in de vergadering van de sectorcommissie vlees van het productschap. De pluimveesectoren in de EU hebben nieuwe verdovingsapparatuur aangeschaft om aan de nieuwste eisen te kunnen voldoen. De eiersector heeft de legbatterij afgeschaft. Er is echter een akkoord gesloten met Oekraïne over de invoer van eieren die daar in kooisystemen worden geproduceerd.

Ook Braziliaanse pluimveeslachterijen zullen niet altijd aan de Europese verdovingsstandaarden voldoen. De pluimveesector vindt het daarom van groot belang dat ook het Nederlandse ministerie blijft hameren op de noodzaak van de extra welzijnseisen bij de onderhandelingen in WTO-verband en over vrijhandelsakkoorden met derde landen.

Of registreer je om te kunnen reageren.