Pluimveehouderij

Nieuws 554 x bekeken 1 reactie

Britten produceren meer gevogelte

Londen - De Britse productie pluimveevlees en gevogelte is vorig jaar uitgekomen op ruim 1,6 miljoen ton, dat is drie procent meer dan in 2011. Dat blijkt uit een statistisch overzicht van het plattelandsministerie Defra.

Vleeskuikens nemen met 1,32 miljoen ton, een toename met bijna twee procent, verreweg het grootste deel voor hun rekening. De productie van kalkoenen en kalkoenvlees nam met bijna zes procent toe naar 197.000 ton. Verder produceerden de Britten ook 32.000 ton aan eend en eendenvlees, vrijwel evenveel als in het voorafgaande jaar.

Eén reactie

  • Bison

    Ik zie geen ganzen produktie bij die britten.
    Mischien hebben ze wel interesse om die probleem ganzen van Holland te importeren LOL

Of registreer je om te kunnen reageren.