Pluimveehouderij

Nieuws 844 x bekeken

Russische veehouderij stuwt voerproductie op

Moskou – De productie van diervoeder in Rusland groeit als gevolg van de groei in de varkens- en pluimveesector in jet land. Dat meldt Rosstat, het Russische bureau voor de statistiek.

De productie van mengvoer kwam in juli uit op 1,7 miljoen ton. Dat is 14 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar. De voerproductie over de eerste zeven maanden van 2012 was 11 procent hoger dan de eerste zeven maanden van 2011. De prodcutie van premixen voor pluimvee kwam in juli uit op 7.700 ton, 59 procent meer dan in juli vorig jaar. In totaal is er dit jaar al 30 procent meer premixen geproduceerd dan afgelopen jaar. De groei in mengvoerproductie in Rusland ligt de afgelopen vier jaar tussen de 7 en 10 procent per jaar. De Russische pluimveesector verbruikt rond de 60 procent van al het voer. De varkenshouderij slokt 28 procent van al het geproduceerde voer op.

Of registreer je om te kunnen reageren.