Pluimveehouderij

Nieuws 748 x bekeken

Onzekerheid rond Groupe Doux duurt voort

Chateaulin – De onzekerheid rond de overname van de bedrijven van de gestrande Franse pluimveeverwerker Groupe Doux duurt nog steeds voor.

De toekomst is vooral somber voor de 1.704 werknemers van de versdivisie, die op 1 augustus door de rechtbank failliet is verklaard.
Komt er voor morgen, vrijdag 10 augustus, geen oplossing, dan worden de activiteiten van die divisie daadwerkelijk beëindigd. Bronnen rond het bedrijf en de bewindvoerders melden 'dat er nog steeds beweging in de zaak zit'. Zo zouden met name de Franse concurrenten LDC en Duc interesse hebben voor een aantal slachterijen van Doux waarmee enkele honderden banen gered zouden zijn. De rechtbank heeft verder beslist dat de andere onderdelen van Doux, waar nog eens 1.800 mensen werken, tot 30 november de tijd krijgen om een nieuwe eigenaar te zoeken of op een andere manier weer op gang te komen.
Rond het dossier Doux worden steeds meer vragen opgeroepen over de dubbelrol van Xavier Beulin. Hij is bestuursvoorzitter van Sofiprotéol, de organisatie van telers van olie- en eiwithoudende gewassen, die samen met een aantal andere bedrijven een overnamebod voor Groupe Doux op tafel heeft gelegd. Maar Beulin is tegelijk voorzitter van de Franse boerenkoepel FNSEA en moet in die rol opkomen voor de belangen van de fokkers, die nog vele miljoenen van het bedrijf tegoed hebben, en voor andere betrokkenen in de landbouwwereld.

Of registreer je om te kunnen reageren.