Pluimveehouderij

Nieuws 5972 x bekeken 60 reacties

Dronken Amerikaan verantwoordelijk voor dood 70.000 kippen

Een 21-jarige Amerikaan in Delmar heeft in een dronken bui per ongeluk 70.000 kippen omgebracht.

De man wandelde in benevelde staat het erf op van de pluimveehouderij en probeerde het licht aan te doen. De schakelaar die hij omzette was niet van het licht maar de hoofdschakelaar voor de stroomvoorziening in drie stallen met in totaal 70.000 dieren. De kippen legden bij gebrek aan frisse lucht, water en voedsel het loodje. De man is aangehouden door de politie. De schade bedraagt een twee ton.

Laatste reacties

 • B bob

  Die kippen eindigden niet bij KFC maar gelukkig is de Dieren een verder martelgang bespaard gebleven. Gezien de hoge temperatuur in de stallen zal het lijden al snel voorbij zijn geweest voor de kippen .

 • v.d.Velden

  B bob jij bent zeker ook een pyromaan die af en toe een kippe stalletje in de fik steekt, en dan blaft dat die kippen uit hun leiden verlost zijn.

 • Flyinghollander

  Bob zou ze hand er volgens mij ook niet voor omdraaien, hij is niet de eerste van die 'diervrienden' die zoiets mogelijk doet.

 • B bob

  De Nederlandse veehouders zijn vaak zelf verantwoordelijk voor de branden omdat ze geen onderhoud laten plegen aan de electrische installatie in verband met de lage inkomsten.
  Die achtelijke dierenvrienden die dieren vrijlaten in de natuur die zichzelf niet meer in leven kunnen houden mogen ze van mij gewoon opknopen opvliegertje. Ik heb wel veel kritiek maar zak niet aan de boterham zitten van een ondernemer die al uitgebuit wordt door de handel en bank. Ik lach zelfs niet eens wabt dat zou leedvermaak zijn.

 • Mels

  Bbob,een advies;spring niet voor mijn auto......

 • B bob

  Een advies, Mels zoek geestelijke ondersteuning en verwerk de geestelijke schade uit jouw jeugd. Mensen willen doden uit frustratie is niet normaal !
  Ik heb op mijn bedrijf een groot bord staan met de 10 regels waar ik naar leef . Een daarvan is 'Gij zult niet Moorden'

 • kbg

  en niet?: jij zuldt NIET anderen lasteren!

 • jan nederweert

  b bob wat doe lij overdag ga je ook werken of weet je niet wat dat is

 • PdeGouw

  Heren,

  Waarom reageren we toch allemaal zo fel op Meneertje B Bob? Deze meneer is, met zijn geschreew en stellingmakerij, duidelijk uit op reactie. Laat hem toch lekker in zijn eigen sop gaar koken. Aandachttrekkers gaan vaak vanzelf weg als ze geen aandacht krijgen. Overigens is het uiteraard uiterst kinderachtig om zo heerlijk anoniem en ongefundeerd te blaten.

 • B bob

  Een Verstandige mens leest tussen de regels die ik schrijf een duidelijke boodschap en weet dat ik eigenlijk het beste met de Nederlandse Land en Tuinbouwers voor heb. Iedereen is hier anoniem en mag zijn hart luchten om ruimte te maken voor positieve gedachten. Als je het gevoel hebt dat ik onzin uitkraam of jou persoonlijk beledig/beschuldig kan het zijn dat er een kern van waarheid in zit en is het tijd voor ZELFREFLECTIE.

 • boerepower

  volgens mij wil meneertje bob dat de boerderij gewoon een xtje langs komt voor een fotoreportage,, dan kan hij mooi ff zijn farm laten zien en showen, en dan zal hij ook wel van die geweldige reachtie's krijgen,, kinderachtich om over al je geschreeuw en je comertaar te leveren,, over aandacht te kort gesproken ff advies: laat je vrouw je ff meer aandacht geven dan het te vragen op internet, je krijgt tog meestal geen posentiefe reachties trug, DE GROETEN,,,

 • Mels

  Ik heb het niet over moorden gehad,ik geef alleen geen remgarantie als jij ervoor spring.De koers van jou reacties lijkt mij niet helemaal van dien aard dat je er niemand mee in de gordijnen jaagt,getuige meerdere reacties op jou,het lijkt mij zinvoller als je wat genuanceerder te werk gaat zodat we op een normale manier kunnen sparren,je hoeft het met niemand eens te zijn maar hou het een beetje leuk,het kan namelijk ook prima anders.

 • kleitokkers

  initialen van dader zijn vrijgegeven een zekere B b uit Dallas, zag het licht was zijn verklaring volgens ingewijden van politie uit Delmar

 • B bob

  Als de Nederlandse boeren gezamelijk een pesthekel hebben aan iemand die in the USA ongezouten kritiek uit en onbeschoft is kan dat geen kwaad. Dat kan zorgen voor verbroedering want nu is het ieder voor zich!!
  Denk niet dat hier op deze site iets bereikt kan worden door te discusseren over mijn manier van communiseren. Probeer je voordeel te trekken en laat zien dat ik ongelijk heb . Boerderij.nl plaatst waarschijnlijk graag rapportage's van moderne dierwelzijn stallen maar dan wel als ze in Nederland gebouwd worden. Nu zijn de roemenen met vreemd kapitaal de productie aan het opstarten van de producten die de Consument vraagt .

 • ikkethuis

  b bob, nodig de boerderij bij jou uit, en laat in een reportage de wereld zie hoe het wel moet. Als hieruit blijkt dat je het veel beter doet dan de rest, krijg je veel meer volgelingen, als dat je op deze site alles af staat te keuren. Laat in deze reportage zien dat je gelijk hebt. Zoals je nu bezig bent heeft geen zin, je jaagt
  iedereen in het harnas.

 • Mels

  Bbob plank mis,de plofkip uit de schappen in NL vervangen door Roemeense 1 ster kip is allebei even slecht,ik praat dan niet over de kip op zich maar wel het transport enz wat er bij komt,de controle is zogenaamd waterdicht maar wie geeft mij die garantie,de leverancier zelf,das net zoiets als aan een boef vragen of ie de waarheid spreekt.Ik ben van mening dat dit de consument wordt opgedrongen,als diezelfde consument in de Appie Hein staat en de plofkip is goedkoper dan de 1 ster kip dan mag je drie keer raden welke er in 99% van de gevallen in de kar beland.Het is namelijk veel belangrijker om een 1,5mtr brede tv aan de muur te hebben en 5 keer op vakantie te gaan enz enz dan voedsel te kopen wat zgn beter is voor dier en omgeving.Zolang deze instelling niet verandert zal het niet beter worden met dier en omgeving,de markt vraagt namelijk om goedkoop voedsel,nou dat kan,maar geen gezeur graag of je moet er voor betalen willen en daar wringt de schoen.

 • Mels

  Het is in de geschiedenis nog nooit geweest dat boeren niet willen produceren wat de consument vraagt maar de kosten baten analyse wordt en werd daar altijd op losgelaten,nu wordt men verplicht tot omschakelen door de supermarkt die alleen maar wil scoren door de zgn plofkip te bannen,de supermarkt is de consument niet ,al ben ik het er wel mee eens dat ze ze in de ban doen,het is niet wat de consument vraagt,de keus wordt vermindert.de hele plofkip hetze is een farce want er is natuurlijk veel meer en makkelijker winst te behalen maar dit is zichtbaar.Als de natuur niet wou dat een kip zo snel kon groeien dan was het de fokkers echt niet gelukt,vergeet even niet dat een kip die niet meer kan lopen ook niet eet en dus of niet meer groeit en erger gewoon dood gaat van de honger,elke zgn plofkip kan tot het eind van zijn leven gewoon bij zijn eten en drinken komen maar dat vertellen die simpele zielen niet.O ja een pesthekel heb ik (nog)niet aan je daar ik je niet persoonlijk ken,blijft staan dat mijn gezegde luid;Wie schreeuwt heeft ongelijk.

 • l coumans

  het oorspronkelijke verhaal was dat de eigenaars dochter haar verjaardag vierde thuis op en bij het bedrijf , dus toch niet zo handig beter naar een daarvoor bestemde lokatie je weet maar nooit wat er kan gebeuren.

 • mariomeerloo

  als ieder die hier leest en reageerd op B bob zijn reacties als ongepast accordeert bij de redactie zal hij worden geweerd,verder is deze zieke geest geen reactie waard, hij leeft idd op de zak en geest van anderen,dus markeren als ongepast
  KLAAR

 • B bob

  Jij thuis, Ons Familiebedrijf is ingericht volgens de laatste innovatie's . De onderzoeken bij de WUR wat berteft Dierwelzijn hebben we al jaren geleden toegepast en groeiversterkende middelen gebruiken we niet. Verder werken we met een overdekte uitloop naast de serrestallen . Dat is dus voor de redactie van Boerderij.nl helemaal geen reden om af te reizen naar Dallas. Die stallen zijn ook in Nederland te vinden in de nabije toekomst.
  Mels, ik ben absoluut tegen de invoer van roemeense goederen die jullie eigenlijk zelf kunnen produceren. Ik heb een volledig ander idee van hoe een fatsoenlijk mens met Dieren om mag gaan en wil eigenlijk nu niet in discussie gaan over de voor en nadelen van de Bio- industrie. Ik denk dat je moet stoppen met het verhogen van de productie als je met medicatie moet gaan werken omdat het bedrijfsrisico anders te groot word. Verder is het belangrijk om eerst te werken aan wat je echt nodig hebt om gelukkig/tevreden te leven en dan pas kijkt of er ruimte is voor een extra boterham.

 • B bob

  Als iemand staat te schreeuwen naar jou Mels kan het zijn dat je beter even oplet of er misschien iemand probeert te waarschuwen voor dreigend onheil.

 • Flyinghollander

  B Bob je
  bent echt geen agrarier, je liegt als een baksteen. Zie tijd van jou schrijven.

 • B bob

  Mario, ik denk dat de Beheerder soms onder zijn bureau schuift van het lachen en misschien wel doorheeft dat er ook zinnige reactie's tussen staan. Ook voor jou is ZELFREFLECTIE ( even Googlen) Belangrijk.

 • B bob

  Zodra jij met pensioen bent en slecht gaat slapen kun je terugkijken neergehaalde hollander. Waarom heb je zoveel frustratie? Kun je niet gewoon even buiten met de kop in de wind gaan staan schreeuwen ?

 • Flyinghollander

  Ik heb geen frustraties, maar iemand die identiteitsstoornis heeft, is ook te erg voor woorden.
  Als je echt alles zo goed voor elkaar hebt, zorg je gewoon dat je een blog instuurd, kan naar info@boerderij.nl doe er wat foto's bij.

 • B bob

  Ben je daarvoor in behandeling of vind je het we gezellig zo samen ?

 • Tomtom1912

  hey bob ik geef jou gelijk het moet is stoppen dat dieren leed en ook plof kippen moeten stoppen

 • boerepower

  kijk nog zon kip zonder verstand(tomtom1912) maar volgens mij is heb bob geen werk thuiss,,,,

 • B bob

  Eerst dacht ik dat je ongeveer 13 jaar was maar nu denk ik dat je het verstandelijk vermogen hebt van een 12 jarige boerepower. Heb je ook nog iets zinnigs te vertellen of heb je alleen maar frustratie's die je kwijt moet ? TomTom1912 heeft ook het recht op een eigen mening en is verstandiger dan degene die denken dat het goed gaat met de Pluimveehouders in Europa.

 • boerepower

  haha alls ik 12 ben hoe oud ben jij??,, 6 of net 7??

 • B bob

  Ik heb inmiddels vernomen dat je 23 jaar blijkt te zijn. Dat zegt echter niets over het verstandelijk vermogen en algemene ontwikkeling Boerepuber.

 • marcoruiter

  mensen ga eens nuttig discuseren aub, beter je tijd nuttig besteden

 • B bob

  Toch kom je door onzinnig te discusseren soms tot bezinning. Marco. Alleen maar de artikelen lezen en zo een beeld krijgen van de werkelijkheid die niet klopt voorkom je door zelf verder te zoeken naar alle kanten van de kalfsmedalion

 • northwest

  Bob in jouw reactie #6 had je het over een van jouw regels, 'gij zult niet moorden' . In reactie #4 wou je nog mensen opknopen. Hier klopt iets niet.

 • B bob

  Ik vind het prima als andere mensen de achtelijke dierenvrienden opknopen als ze dieren vrijlaten die zichzelf in de vrije natuur niet in levn kunnen houden Nortwest. Woorden verdraaien kun je goed ! ik ben zelf niet moordzuchtig 1

 • B bob

  Je kan iemand opknopen en even een paar weken laten hangen zonder dat hij/zij dood hoeft Gewoon even laten voelen wat ze de Dieren aandoen is voldoende!

 • info104

  Deze site is niet bedoeld voor stadse stoepe schijters zoals B bob

 • Lars

  Still waiting for the perfect 'fotoreportage' mister B bob?? Laat ons eens allemaal meegenieten van je dierentuin. haha
  een kippetje voor je eitje smorgens, een koetje voor je glas melk bij ontbijt, etc of is alles van soya gemaakt??

 • B bob

  info104 en lars voelen zich aangevallen/aangesproken en mogen gerust even voor de spiegel gaan staan . Natuurlijk is de waarheid hard maar het leven is harder. Je delft het onderspit als je om mij blijft lachen en gaat schelden terwijl de markt veranderd

 • Lars

  al wachtende.....b bob

 • B bob

  Je kan gewoon wachten tot je een ons weegt lars Ik heb geen behoefte aan pottenkijkers op ons familiebedrijf en hou de Markt mooi voor Fatsoenlijke mensen . Ik heb genoeg tips gegeven aan de Intelligente Nederlandse Boeren en kan me niet zo druk maken om domme pummeltjes met een kortzichtige kijk op de realiteit zoals jij

 • Flyinghollander

  Je hebt geen bedrijf. Je schrijft in de zelde vorm als je toen deed onder de website van agd. Je hebt een paar termen gevonden, google is je grote vriend.

 • B bob

  BlaBla Beeeee

 • leo,s vriend

  B bob, klein kind.

 • marcoruiter

  je hebt het over de werkelijkheid die niet klop b bob, leg eens in een paar korte zinnen uit voor me, uit dit verhaal kan ik geen wijs uit worden

 • De Mol

  Marco als je miet begrijpt wat ik bedoel hoor je bij de groep mensen ( net als MTS. Menkhorts1) waar ik me niet druk om hoef te maken. Verstandige Boeren hebben de toekomst!!

 • De Mol

  Waar is B Bob gebleven? ;-o

 • B bob

  Gelukkig heb ik nog een flink aantal ip adressen ;-o

 • B bob

  Sommige discussie's voer ik helemaal alleen onder 5 verschillende namen.
  Hebben de Nederlandse boeren dan echt niet door dat het internet gebruikt wordt om Ze volledig op het verkeerde been te zetten ? Ga toch weer gewoon aan het werk en blijf gewoon objectief en helder nadenken over de toekomst!!

 • B bob

  De Nederlandse Land en Tuinbouwer is verantwoordelijk voor de Gezondheid van de Nederlandse Consument . Voorkom dat jullie product in de Nederlandse winkels komt en voorkom dat de handel jullie producten in het buitenland verpatsen. Hou het heft in eigen hand en hou het hoofd hoog.

 • B bob

  Een oplettende lezer merkt op dat ik bedoel dat je als Nederlandse boer moet zorgen dat jou product bij de lokale bevolking terecht komt en moet voorkomen dat er producten uit verwegistan in de winkels liggen.

 • Mels

  Ja uil,wie bepaald dat,juist de afnemer en niet de producent,of ie nou bio of gangbaar of gmo of sinterklaas is dat maakt geen ruk uit.Voedsel wordt niet gewaardeerd maar gezien als een gegeven,het is er toch wel en goedkoop en in overvloed,een wii en een flatscreen wordt wel gewaardeerd want dat is zichtbaar voor vrienden en buren,je gaat niet op een verjaardag vertellen dat je een biefstuk met 5 sterren gegeten hebt en ook nog een bio toetje er achteraan gestopt hebt dat geeft geen status,nog niet en ik hoop voor je dat je gelijk krijgt dat het wel status krijgt en we allemaal bio worden omdat de consument dat eist,want nu eist ie alleen maar goedkoop.En dat krijgt ie door het uitknijp beleid van de inkopers die niet snappen dat een 1ster kip ook gewoon geslacht wordt maar wel meer kost om te laten groeien.

 • l coumans

  ja mels heb jij het ook door ,ik heb er niks aan toe te voegen

 • marcoruiter

  de mol je praat echt als een kip zonder kop als je nu gewoon met je real name reageert maar daar hebt je het hart ook niet voor, ik vraag gewoon om een beknopte samenvatting en dat is normaal, dat zou jij moeten weten als je echt een verstandige boer zou zijn

 • Mels

  I coumans,dank voor het compliment,ik hang graag de realist uit en vooral niet de proleet zoals anderen die pretenderen de wijsheid in pacht te hebben..........Ik doe nog wel eens wat werk in de particuliere sector en als je dan een gesprekje die richting op stuurt kom ik altijd tot deze conclusie,na in de huiskamer gekeken te hebben en op de oprit natuurlijk.

 • tessa2010

  Ben blij dat B bob niet mijn man is,want hij kletst als een kip zonder kop!!! Het artikel gaat toch over een dronken man die de dood van 70.000 kippen veroorzaakt heeft! Wat ik me afvraag is, zou het niet zinvol zijn om bij deze grote aantallen dieren,een noodaggregaat achter de hand te hebben dat automatisch aanslaat als de stroom om wat voor reden dan ook wegvalt?

 • B bob

  IK heb een geweldige Vrouw ( en ook nog erg mooi van Binnen en van Buiten ) en ben blij dat ik niet zo'n brutaal west europees losbandig loeder aan de haak heb geslagen in mijn Jeugd Tessa. Als je niet eens kan inschatten of ik wel of neit deskundig ben zegt dat meer over jouw interlect dan over mijn manier van communiceren
  Een noodaggregaat hebben bijna alle bedrijven wel staan maar meestal is die zo slecht onderhouden dat hij niet gelijk aanslaat en softwarematig is er ook vaak vanalles mis . De Veehouders hebben immers al jaren geen droog brood meer en onderhoud is dan de eerste post om op te besparen.

 • Wian

  B Bob is weer de weg kwijt het gaat weer over feiten en hij wordt weer onfatsoenlijk en gaat weer schelden hij heeft niet zoveel bijgeleerd sinds hij naar de VS is vertroken bij voorbeeld fatsoen.

 • L.u.

  bob is geen dierenvriend. Hij geeft aan dat de Kippen niet naar KFC gaan, MAAR geeft hij aan, dat is niet erg want ze hebben niet verder hoeven te lijden. Die Kippen hebben gigantisch geleden, te warm en dood gegaan aan de verstikking of aan de warmte. Maar bob doet het af met dat, het maar kort heeft geduurd.
  Die Kippen waren, gelet op de schade, waarschijnlijk al slachtrijp. Zou bob weten, hoe lang het op een slachterij duurt om een Kip te doden. En geloof mij bob, het slachten van de Kip gebeurt pas daarna.
  En trouwens nog wat bob. Volgens mij wordt er wereldwijd geen kip doorgedraaid. Nu die 70.000 Kippen niet in de (menselijke) voedselketen terecht zijn gekomen, is er meer schaarste.......... in Kip. En meer schaarste doet de vraag naar productie verhogen. Ik wil bbob dit wel eens uitleggen tijdens een BBq of zo. Of ga je toch liever naar Kfc, geen kip maar een lekker gefrituurd Hapje. Lekker toch?

 • Bison

  Ik heb eerst eens smakelijk zitten lachen nadat ik al die reacties gelezen heb,..seinfelt was er niks bij.
  B bob z'n reacties waren het beste ,vooral #57 IMO.

  70.000 kippen lagen het loodje door warmte en zuurstof gebrek veroorzaakt door een drunk idiot. En de hollanders schreewen moord en brand. en hebben zo'n meelij met die arme kippen.Ze zijn dus niet verbrand zo het lijden was waarschijnlijk ook niet zo erg..Ik heb meer te doen met de eigenaar die daar mischien niet voor verzekerd is.
  Dat er elke dag miljoenen gezonde kippen/koeien en varkens in de slachterijen het leven laten en opgekaand worden de mensheid is OK en wekt dus geen meelij...Beetje hypocritical IMO.
  Ik heb ook nog nooit iemand horen klagen over de 'geaccepteerde' manier hoe kreeften in restaurants levend gekookt(gefolterd dus) worden.Maar ja,dat komt de smaak en de kleur ten goede, zo dat is dus ook OK.
  Ik hoor ook niet zoveel ophef en protest in holland over de genocide dat momenteel plaats vind in Mali en andere Africaanse landen bij de radical Muslims.

  Zo, cry me a river over die paar dooie kippen....nep hypocriets!

  BTW,weet je wat er gebeurt met eendagskuiken haantjes op de sorteerband?

Laad alle reacties (56)

Of registreer je om te kunnen reageren.