Pluimveehouderij

Nieuws 1032 x bekeken 1 reactie

Britse pluimveesector stuurt brandbrief naar supermarkten

Londen - Engelse boerenorganisaties hebben via een brief aan de supermarkten in het Verenigd Koninkrijk aangedrongen om rekening te houden met de extra kosten die pluimveehouders nu moeten maken.

De National Farmers Union, British Poultry Council en de British Egg Industry willen met de brief aangeven dat de voerprijzen de pan uit rijzen en dat dit effect heeft op de productiekosten van pluimveevlees en eieren.

De Britse pluimveeindustrie consumeert jaarlijks 5,5 miljoen ton kippenvoer. De grondstoffen hiervan (soja, mais en graan) zjjn de laatste weken flink duurder geworden door droogte en mislukte oogsten in de Verenigde Staten.

De partijen hopen dat de supermarkten gaan overwegen om daardoor een hogere prijs voor de producten te gaan doorbetalen aan de pluimveehouders. “Alleen dan kunnen we ook in de toekomst blijven produceren”, aldus de boerenorganisaties.

Eén reactie

  • Aad Baars

    De Britse producenten hebben pech. Het aanbod vanaf het vaste land is erg groot nu de consumptie hier flink terugloopt.

Of registreer je om te kunnen reageren.