Pluimveehouderij

Nieuws 1158 x bekeken

65 Belgische pluimveehouders beboet

Brussel - In België hebben 65 legpluimveebedrijven een boete opgelegd gekregen omdat ze niet voor de deadline van 1 augustus zijn omgeschakeld op alternatieve huisvesting. Dit meldt de Belgische nieuwssite Vilt.

Een deel van deze bedrijven stopt met de pluimveehouderij; andere hopen binnen afzienbare tijd alsnog om te schakelen. Acht andere bedrijven kregen begin juli een waarschuwing van het Voedselagentschap FAVV. Deze bedrijven moesten op een aantal details hun huisvesting nog aanpassen, maar het FAVV had er vertrouwen in dat ze op 1 augustus omgeschakeld zouden zijn.

De Belgische pluimveehouderij had tot 1 augustus de tijd om het batterijverbod na te gaan leven. Het uitstel werd bedongen door de verschillende belangenorganisaties. Nu de uiterste datum is gepasseerd gaat de Belgische overheid, mede onder druk van de Europese Commissie, actief controleren. De Europese Commissie was ook tegen België een procedure gestart omdat het land het batterijverbod niet naleefde.

Of registreer je om te kunnen reageren.