Pluimveehouderij

Nieuws 625 x bekeken

Minstens 1.500 banen op de tocht bij Doux

Chateaulin - Bij het gestrande Franse kippenbedrijf Groupe Doux staan minstens 1.500 van de 3.400 banen in Frankrijk op de tocht. Het aantal ontslagen kan zelfs oplopen tot 2.000.

Dat stellen Franse vakbonden na een vergadering van de Centrale Ondernemingsraad van Doux. De bewindvoerders van Groupe Doux, dat op 1 juni uitstel van betaling kreeg, hebben weliswaar een groot aantal overnameplannen ontvangen maar daarin wordt volgens de bonden maar een beperkt aantal banen gered. De bonden en minister voor industrieel herstel Arnaud Montebourg hebben de kandidaten voor Doux dan ook gevraagd hun voorstellen verder bij te stellen. ‘’Als er 1.500 ontslagen vallen, dan zal dat vooral een grote klap betekenen voor Bretagne,’’ aldus een woordvoerder van de vakcentrale CFDT.
De ondernemingsraad ziet niet veel in het plan van Charles Doux, de topman van het bedrijf, om de onderneming alsnog zelf te redden. Hij wil daarbij dat zowel de aan Doux leverende fokkers als het personeel in het kapitaal van de onderneming deelnemen. Doux zou zijn plannen eerst pas in oktober verder uiteen zetten maar heeft nu beloofd dat eind van deze maand al te doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.