Pluimveehouderij

Nieuws 696 x bekeken 4 reacties

Kippensector overweegt eigen kenmerk

Amsterdam - De vleeskuikensector overweegt een eigen kenmerk (mogelijk binnen het IKB systeem) in te stellen.

Dit wil de sector invoeren omdat de Dierenbescherming vasthoudt aan de eis dat kippen met een ster van het Beter Leven kenmerk een overdekte uitloop moeten hebben. De Dierenbescherming reageert fel op deze plannen en overweegt harde acties als de sector dit doorzet.

Laatste reacties

 • bertes

  de dierenbescherming ziet inkomen aan hun neus voorbij komen.
  ze zitten al bij vion op schoot.

 • joannes

  Zou iemand een startpagina ¨kenmerken¨ kunnen ontwikkelen? Ik zie de bomen niet meer in dit bos. Ik ben benieuwd of de consument het nog snapt? Behalve dan de grote thema´s! Maar wel of niet een afdak........ Dat krijg je wanneer de betweters het roer overnemen. De sector raakt in chaos!

 • Koen Franken

  Inderdaad Johannes, volgens mij snapt de redactie van Boerderij het zelf ook al niet meer als het thema gaat over de vleeskuikensector om er dan een plaatje van legkippen bij te plaatsen heel slordig is dit

 • Khalid en zijn maten

  Nu maar hopen dat wij als kleine pluimvee service bedrijven niet weer aan 1 of andere certificering moeten deelnemen om ons werk bij vleeskuiken bedrijven te kunnen blijven uitvoeren.Die hele certificering kost een bult geld ten opzichte van wat de controlerende instanties er aan uren in hebben zitten,als ik zo'n uurtarief aan zou houden,dan hoefde ik nog maar halve dagen te werken!

Of registreer je om te kunnen reageren.