Pluimveehouderij

Nieuws 804 x bekeken 1 reactie

Hendrix Genetics mogelijk geïnteresseerd in Doux

Chateaulin – Hendrix Genetics heeft mogelijk interesse in delen van het Franse kippenbedrijf Groupe Doux. Volgens een woordvoerder van het bedrijf heeft Hendrix Genetics echter een passieve rol in de overnameperikelen rondom het Franse bedrijf.

Het failliete Groupe Doux heeft inmiddels zeven concrete plannen voor de overname van de onderneming binnengekregen. De biedingen komen op één na alle van Franse bedrijven of coöperaties. Alleen het Braziliaanse JBS komt uit het buitenland maar die onderneming heeft alleen interesse voor overname van de activiteiten van Doux in zijn land dat het nog niet in bezit heeft. Volgens een woordvoerder van Hendrix Genetics zijn er mogelijk onderdelen van Groupe Doux die interessant kunnen zijn voor Hendrix Genetics. “Het gaat dan met name over vleeskuiken – en kalkoenenouderdierbedrijven. We zijn een geneticabedrijf dus interesse in de kippenslachterijen hebben we niet. Het moet aansluiten op onze activiteiten. Wij hebben in ieder geval geen concrete plannen", aldus een woordvoerder van Hendrix Genetics.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.