Pluimveehouderij

Nieuws 2543 x bekeken 1 reactie

Hendrix Genetics in de race voor Doux

Chateaulin – Hendrix Genetics is één van de kandidaten voor de overname van het Franse kippenbedrijf Groupe Doux. Hendrix Genetics is op het laatste moment met drie Franse bedrijven toegevoegd aan de eerdere lijst van zeven kandidaten.

Dat melden de regionale dagbladen in Bretagne waar Groupe Doux is gevestigd. Het bod van Hendrix Genetics kan verband houden met dat van het Franse Sofiproteol. Sofiproteol, een brede Franse agro-food groep die voortkomt uit de bond van telers van eiwit- en oliehoudende gewassen, heeft een minderheidsbelang in Hendrix Genetics.

Sofiproteol is tot nu toe de enige die zelf heeft meegedeeld tot de kandidaten voor Groupe Doux te behoren. In die mededeling van Sofiproteol worden wel enkele Franse kippenbedrijven zoals LDC en Duc maar niet de naam van Hendrix Genetics genoemd.

Bij het Nederlandse bedrijf was niemand bereikbaar voor een nadere toelichting.

Eén reactie

  • Boertje-M-sob Henak

    Hendrix genetics, dat is toch geen gentech kippenvlees ? omg we gaan toch geen GM kippen eten???

Of registreer je om te kunnen reageren.