Pluimveehouderij

Nieuws 839 x bekeken

Drinkwateradditief krijgt SKAL-certificaat

Bladel - Het drinkwateradditief voor pluimvee en varkens - MS Goldfeed Welfare- krijgt het SKAL-certificaat voor toepassing in de biologische veehouderij.

Het product van het bedrijf MS Schippers is ook toepasbaar in de traditionele veehouderij.

Het additief is een gezondheidsbevorderend additief op basis van organische zuren, koper en natrium. Het wordt verstrekt via drinkwater. Het kan preventief worden ingezet voor dieren met een verminderde weerstand, maar het kan ook curatief worden ingezet bij dieren die last hebben van een verhoogde bacteriedruk.

In Nederland is het verplicht om artikelen van biologische producten (waaronder veevoeradditieven) bij Skal te laten registreren. Skal is door het ministerie van ELI aangewezen voor het toezicht op de biologische productie in Nederland en ziet toe op de naleving van de voorschriften.

Of registreer je om te kunnen reageren.