Pluimveehouderij

Nieuws 1346 x bekeken

Wolleswinkel: ooit één LTO-organisatie

Renswoude - Ooit komt er één LTO-organisatie. Scheidend voorzitter Jan Wolleswinkel van de Nederlandse Organisatie van pluimveehouders is daarvan overtuigd.

In een gesprek met deze krant wijst hij erop dat de NOP ooit is ontstaan uit de drie Centrale Landbouworganisaties KNLC, KNBTB en CBTB. Dat gebeurde omdat de pluimveehouders inzagen dat ze allen een gemeenschappelijk belang hadden dat over de drie verzuilde organisaties heen ging. Om sterker te staan werd ruim veertig jaar geleden de NOP opgericht, die altijd een band heeft gehouden met de CLO's en later LTO. Wolleswinkel zelf is groot voorstander van één LTO-organisatie. Hij had verwacht dat de ontwikkeling in die richting sneller zou gaan. De belangen van de boeren gaan over de regio's heen. Wolleswinkel: "Ik heb nooit een geheim gemaakt van dat ideaal en heb LTO ook wel een spiegel voorgehouden."

Wolleswinkel neemt op 6 juli afscheid als voorzitter van de NOP en wordt opgevolgd door Eric Hubers uit het Limburgse Ysselsteyn.

Of registreer je om te kunnen reageren.