Pluimveehouderij

Nieuws 626 x bekeken

Wettelijke eis salmonella-vrij kuikenvlees geeft resultaat

Kopenhagen - Voor het eerst in zeventien jaar is in Denemarken vorig jaar niemand getroffen door salmonellabesmetting als gevolg van de consumptie van kuikenvlees van binnenlandse herkomst.

Dat meldt voedselveiligheidsbewaker DTU Fødevareinstitut in zijn nieuwe zoönoserapport.

Volgens het instituut levert de wetgeving daarmee duidelijk resultaat op. Sinds 2008 vereist de wet dat vers kuikenvlees salmonellavrij moet zijn. De afgelopen jaren was kuikenvlees al steeds minder vaak oorzaak van voedselvergiftiging met salmonella. Varkensvlees is zover nog niet. Van het aantal geregistreerde salmonellabesmettingen bij consumenten was varkensvlees in 7,4 procent van de gevallen daarvoor verantwoordelijk. Varkensvlees van buitenlandse herkomst was wel verantwoordelijk voor het merendeel: 5,4 procent van de gevallen.

Of registreer je om te kunnen reageren.