Pluimveehouderij

Nieuws 776 x bekeken

Tegemoetkomingsregeling Salmonella-vaccins geopend

Zoetermeer - Legvermeerderaars en legpluimveehouders kunnen zich vanaf deze week aanmelden voor de tegemoetkomingsregeling voor Salmonella-vaccins. Dat meldt het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE).

Vanwege noodzakelijke goedkeuringsprocedures door het ministerie van ELI kon de regeling niet eerder van start gaan. De regeling heeft echter wel een terugwerkende kracht voor plaatsingen vanaf 1 januari 2012. Dus ook voor koppels die al gevaccineerd zijn en geplaatst op het bedrijf vanaf 1 januari dit jaar, kan er een tegemoetkoming worden aangevraagd.
De tegemoetkoming voor de regeling 2012 is vastgesteld op maximaal 14 cent per gevaccineerd legvermeerderingsdier of gevaccineerde leghen.

Of registreer je om te kunnen reageren.