Pluimveehouderij

Nieuws 1312 x bekeken 3 reacties

Meer geld nodig voor bloedluisonderzoek

Barneveld - Het bloedluisonderzoek bij leghennen ligt nagenoeg stil en moet een vervolg krijgen. Dat zegt Jan Willem Lagerweij van de Nederlandse Organisatie van Pluimveehouders. Volgens hem is hiervoor 100.000 euro nodig.

Het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) heeft een bedrag van 14.000 euro toegezegd. Een bedrag van 30.000 euro was al beschikbaar. De rest moet nog komen uit het budget van het Topsectorenbeleid en de legpluimveesector zelf. Het geld wordt nog dit jaar ingezet voor het verder ontwikkelen van een monitioringsysteem om de bloedluizendruk in de stal automatisch te kunnen meten. Hiermee kan de pluimveehouder het beste moment van bestrijding bepalen. "Voor 2013 is er nog meer budget nodig voor het bloedluisonderzoek. Dan willen we het loksysteem voor luizen (track and kill) en het inzetten van roofmijten praktijkrijp maken”, aldus Lagerweij.

Laatste reacties

  • kipkooter

    Voor dat bedrag wil ik wel advies gaan geven. Binnen 3maanden van je bloedluizen af.

  • lub tuf

    lang leve de tabak industrie.

  • jwvk

    Monitoringssysteem? Dan moet je wel een bestrijdingsmiddel hebben dat goed werkt. En die roofmijt werkt ook niet, dus dan hoef je ze ook niet praktijkrijp te maken. Weg gegooit geld dus.

Of registreer je om te kunnen reageren.