Pluimveehouderij

Nieuws 1055 x bekeken

Duitse tafeleierenmarkt groeit in eerste kwartaal

Neurenberg - De Duitse tafeleierenmarkt pluste in het eerste kwartaal flink. In vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar, toen zich in de mengvoerbranche een dioxineschandaal afspeelde, nam de afzet volgens cijfers van marktonderzoeker GfK met krap 16 procent toe naar iets meer dan 2 miljard stuks.

Scharreleieren werden afzonderlijk bekeken krap 21 procent meer verkocht en bereikten zo een marktaandeel van 63,5 procent. Eieren uit uitloopstallen boekten een plus van 10,7 procent. Biologische eieren leverden 1 procent in en namen 9,1 procent van de markt voor hun rekening. Kooieieren (eieren uit koloniehuisvesting) raakten verder uit de gratie en werden 6,3 procent minder verkocht.

Of registreer je om te kunnen reageren.