Pluimveehouderij

Nieuws 3027 x bekeken 3 reacties

Weer Lohmann-moederdieren voor Verbeek

Lunteren – Verbeek Broederij en Opfok in Lunteren heeft afgelopen vrijdag weer Lohmann-legmoederdieren ontvangen van het Duitse pluimveefokbedrijf Lohmann Tierzucht GmbH.

Dit heeft Verbeek bevestigd. Het ging om 27.000 LSL Classic en 18.000 LB Lite moederdieren.
Medio januari had Verbeek voor het laatst moederdieren van Lohmann ontvangen. Het Duitse fokbedrijf had in december aangekondigd het contract met Verbeek voor leveringen van legouderdieren te verbreken, nadat bekend werd dat Verbeek in november ouderdieren van het nieuwe Franse legras Novogen had opgezet.
Verbeek heeft het éénzijdig verbreken van de leveringsovereenkomst bij de Duitse rechter aangevochten. Volgens een voorlopige uitspraak moet Lohmann de leveringen continueren. De levering van vrijdag is daarvan het gevolg. Het gaat om een verlate levering van een eerdere bestelling.
Lohmann heeft tegen de voorlopige uitspraak beroep aangetekend. De verwachting is dat de zaak binnen enkele weken wordt behandeld.

Laatste reacties

  • lub tuf

    goede zaak, het zou toch zonde zijn als de beste broederij van europa kapot wordt gemaakt door een gefrustreerde ouwe baas.

  • Jansenenkinderen

    @lub tuf waarom kapot gemaakt? Ze gaan toch door met andere rassen??

  • petersen

    Mooie beste broederij van europa die tienduizenden kuikens laat stikken!!

Of registreer je om te kunnen reageren.