Pluimveehouderij

Nieuws 1668 x bekeken

Unilever schakelt over op één-ster pluimveevlees

Rotterdam – voedingsmiddelenconcern Unilever stapt over op kippenvlees met één ster Beter Leven van de Dierenbescherming in de producten met merknamen Unilever/Unox.

Dat heeft het bedrijf actiegroep Wakker Dier laten weten. Een concrete einddatum waarop de volledige omschakeling moet zijn gerealiseerd, noemt Unilever niet. In de brief aan Wakker Dier meldt het bedrijf dat uiterlijk in het eerste kwartaal van 2013 de Unox Kipknax volledig uit één ster-vlees zal bestaan. Ook voor het kalkoenvlees dat in dit product zit, zoekt Unilever een alternatief.
Verder geeft Unilever aan dat het traject om de soepen te veranderen is begonnen. Unilever meldt dat het bezig is met onderhandelingen met de vleesleveranciers en kijkt waar en hoe de productielijnen moeten worden aangepast.

Of registreer je om te kunnen reageren.