Pluimveehouderij

Nieuws 2593 x bekeken

Sector kan ’plofkip’ moeilijk weerleggen

Heteren – De pluimveesector kan vooralsnog weinig doen tegen de term ’plofkippen’. ”

De pluimveesector wordt niet geloofd als we proberen feiten rondom de ’plofkip’ te weerleggen. Dat kan alleen met resultaten van onafhankelijk onderzoek”, zei Nepluvi-voorzitter Jan Odink maandagavond tijdens de openbare jaarvergadering van de NVP.
Odink vertelde dat het PPE enkele maanden geleden, toen het hoorde van de plofkippen-actie van Wakker Dier, Wageningen UR gevraagd onderzoek te doen na de precieze verschillen tussen houderijsystemen van vleeskuikens.
Odink reageerde op vragen van pluimveehouders over wat het PPE gaat doen tegen de term plofkippen en de imagoschade die de vleeskuikenhouderij hierdoor oploopt. Sommige pluimveehouders zijn furieus over de campagne van Wakker Dier.

Of registreer je om te kunnen reageren.