Pluimveehouderij

Nieuws 1623 x bekeken 3 reacties

Nieuw middel tegen bloedluis

Greenfield – Diergeneesmiddelenfabrikant Elanco brengt een nieuw middel tegen bloedluis in de pluimveehouderij op de markt.

Het middel is gebaseerd op de werkzame stof Spinosad. Het nieuwe middel werkt op een totaal ander deel van het zenuwstelsel van het insect dan andere middelen en vertoont geen kruisresistentie met bestaande bloedluisproducten. Het middel is toegelaten voor gebruik tijdens de legperiode. De eieren die worden gelegd tijdens de behandeling mogen worden gebruikt voorconsumptie. Het middel laat geen schadelijke residuen achter op de eieren. Het product is ook toegelaten voor de biologische sector.

Laatste reacties

  • jurjenwiersma

    wat is de naam van het middel ??

  • lub tuf

    nicotine

  • Leo Suls

    Het middel heet ELECTOR. Voor meer informatie: suls_leo@elanco.com

Of registreer je om te kunnen reageren.