Pluimveehouderij

Nieuws 1117 x bekeken

Gangbare eieren van Duits bedrijf in Minden-Lübbecke ’schoon’

Düsseldorf – De eieren uit de gangbare productie van het vorige week in opspraak geraakte Duitse leghennenbedrijf in Minden-Lübbecke blijken geen normoverschrijdende waarden te hebben.

Het bedrijf werd vorige week op last van de overheid tijdelijk gesloten wegens dioxine-verontreiniging. Uit de controles is gebleken dat alleen de eieren uit het biologische deel van het bedrijf te veel dioxine bevatten, heeft het veterinaire laboratorium van Noordrijn-Westfalen vastgesteld.
De handelsrestricties voor het gangbare deel van het in totaal 25.000 hennen tellende bedrijf zijn daarom opgeheven. Het onderzoek naar de bron van de verontreiniging van de biologische eieren is nog steeds gaande.

Of registreer je om te kunnen reageren.