Pluimveehouderij

Nieuws 2668 x bekeken 5 reacties

Uitstel verbod silicapoeder tegen bloedluis

Barneveld – Het verbod op het gebruik van silicapoeder tegen bloedluis bij leghennen is uitgesteld tot 2014. Tot dat jaar mogen leghennenhouders het middel dus nog gebruiken.

Dat heeft het College van toelating gewasbeschermingsmiddelen en biociden (CTGB) bepaald. In de eerste instantie zou het CTGB de Regeling Uitzondering Bestrijdingsmiddelen, waarin het gebruik van silicapoeder tegen verbod is geregeld, per 1 juli van dit jaar intrekken. Dat gaat niet door. Vertegenwoordigers uit de eiersector hopen dat voor 2014 een alternatief middel tegen bloedluis bij leghennen is ontwikkeld. Dat bleek dinsdag op de vergadering van de Sectorcommissie Eieren van het Productschap Pluimvee en Eieren.

Laatste reacties

 • 50505

  Nou dat is dan mooi op tijd wij hebben een nieuw middel: Elector.
  Oh ja waar verkopen ze dat dan??
  Bij Freriks in Heerde.

  Tot snel
  Ronny Pas

 • jurjenwiersma

  ja die heeft net een zak gebracht bij ons

 • schrotenboer

  Ik gebruik liever Finecto. Dat is pas goed spul!

 • Sikma

  Eigenaardig alleen nog middelen uit de grote chemische hoek blijven toegestaan. Ook al zijn de andere produkten volledig zeker en kunnen ook in de voedingsmiddelen ingezet worden. Zo heeft niemand van ons Europa voorgesteld. Hopen Geld uitgeven voor een registratie alleen in NL voor grondstoffen die gedeeltelijk door mensen gegeten worden. En daardoor worden de mensen van het CTGB gemest. Waar zijn de nieuwe produkten op de NL markt? Door een volkomen overtrokken regeling heeft geen firma er een interesse aan in Nl een produkt registreren te laten. ´Dat kunnen alleen nog de multinationals. Danke EU! Weer een grote hoeveelheid kleinere Firmas met goed ideen weiniger.

 • lub tuf

  nou geef mij maar chocomel

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.