Pluimveehouderij

Nieuws 688 x bekeken

Tweede locatie kalkoenenbedrijf negatief

Kelpen-Oler - De tweede locatie van het kalkoenenbedrijf in Kelpen-Oler is negatief getest op de aanwezigheid van vogelgriep. Dit laat de NOP/LTO weten.

De tweede locatie van het besmette kalkoenenbedrijf is als eerste bedrijf getest op de aanwezigheid van het virus. De uitslag bleek negatief. Op dit moment worden de rest van de pluimveebedrijven (23) in het beperkingsgebied van 3 kilometer onderzocht. De uitslagen hiervan worden komende dagen verwacht.
In het beperkingsgebied zijn in totaal achttien legpluimveebedrijven gevestigd. Ook zijn er twee vrije-uitloopbedrijven en een biologische legpluimveebedrijf in het beperkingsgebied. Deze bedrijven hebben de dieren opgehokt.

Of registreer je om te kunnen reageren.