Pluimveehouderij

Nieuws 820 x bekeken

Rusland sluit grens voor Nederlands pluimveeproduct

Den Haag - Rusland, Wit-Rusland en Kazachstan hebben met onmiddellijke ingang de grens voor Nederlandse eendagskuikens en broedeieren gesloten.

De maatregelen zijn genomen in verband met de uitbraak van aviaire influenza in Kelpen-Oler.
Rusland is een belangrijke afnemer van broedproducten. In 2010 nam Rusland 3 miljoen eendagskuikens en 134 broedeieren af, volgens het Prodcutschap voor Pluimvee en Eieren. Kazachstan nam in hetzelfde jaar 835.000 eendagskuikens en 120.000 broedeieren af uit Nederland.
Het is onduidelijk hoe lang de importbeperkingen zullen voortduren. Nu geldt de beperking nog voor geheel Nederland. Het is mogelijk dat de beperkingen worden afgepeld nadat gebleken is dat er geen andere bedrijven besmet zijn. In de meeste gevallen geldt de importrestrictie dan alleen nog voor de betrokken provincie - in dit geval Limburg.

Of registreer je om te kunnen reageren.