Pluimveehouderij

Nieuws 2252 x bekeken 5 reacties

Plus stapt met scharrel over op vrije-uitloopei

De Bilt – Supermarktketen Plus vervangt alle scharreleieren door vrije-uitloopeieren. Het is daarmee de eerste supermarktketen in Nederland die deze omschakeling maakt.

Deze beslissing betekent dat de 1 miljoen scharreleieren die wekelijks bij Plus over de toonbank gaan, worden omgeschakeld naar vrije-uitloopeieren met twee Beter-Leven-sterren van de Dierenbescherming. Het aantal van 4 miljoen biologische eieren die de supermarktketen verkoopt, blijft onveranderd.
De omschakeling naar vrije-uitloopeieren wordt in de week voor Pasen doorgevoerd. Volgens een woordvoerder van Plus is de omschakeling een belangrijke stap, omdat de supermarktketen dierenwelzijn en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft staan.
”Op dit moment maken we alleen de volledige overstap in eieren, maar we hebben recent ook het assortiment Bio+ kippenvlees uitgebreid en zijn bezig met de uitrol van Volwaard-kippenvlees met één Beter-Leven-ster naar alle Plus supermarkten. Op dit moment is er echter geen sprake van om al het vlees te vervangen door biologisch of vlees met twee Beter-Leven-sterren.”
Met de overstap heeft Plus het aantal leveranciers uitgebreid van twee naar zestien uitloopbedrijven. De biologische eieren worden aangeleverd door vier biologische bedrijven.
Alle eieren komen uit Nederland gehaald en via de Gebr. Van Beek Group ingekocht om voldoende aanvoer te kunnen garanderen.

Laatste reacties

 • joker

  dit gaat de goede kant op !!! nu de andere supermarkten nog!!!

 • kleitokkers

  even snel rekenen :1miljoen scharreleieren per week ?? 16 bedrijven, 85 % leg
  gemiddelde grootte bedrijf 10.500 dieren ???? 4 miljoen bio eieren per week
  4 bedrijven, 85% leg grootte bio bedrijven 168.000 dieren???

 • heijinkeieren1

  snel even mee rekenen hoor..2500 dieren op een ha en 7 per m2 stal da's dus 67 hectare uitloop en 24000m2 stal per bedrijf... ik voel een megastaldiscussie

 • kleitokkers

  Misschien bij deze bedrijven dan wat overbodige natuur gebieden er tegen aanschuiven. Want totaal heb je dan dus 318 ha uitloop nodig als je 2500 dieren per ha rekent

 • Conrad

  Kleitokkers heeft in ieder geval een bijzondere manier van rekenen. Dat doe ik hem/haar niet na.

  Een gemiddeld ekobedrijf produceert 50.000 eieren per week en heeft 3,5 ha uitloop. Er zijn ongeveer 80 eko-legbedrijven. Ik weet bijna zeker dat Plus geen 4 miljoen eko eieren per week vekoopt. Zoveel eko-eieren worden er in NL dus ongeveer geproduceerd. De meeste Eko-eieren vinden nl haar weg bij de oosterburen. Is die 4 miljoen op jaarbasis? dan valt dat nogal tegen, dan praat je over 1,5 bedrijf of 5 ha uitloop.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.