Pluimveehouderij

Nieuws 760 x bekeken 1 reactie

Noord-Ierland heeft tekort aan eieren

Belfast – In Noord-Ierland begint een tekort aan eieren te ontstaan. Door de op 1 januari ingegane nieuwe EU-regels voor het welzijn van leghennen heeft zo’n 15 procent van de eierproducenten het bedrijf op moeten geven waardoor het aanbod sterk is ingezakt. Dat stelt voorzitter John McLenaghan van de sectie pluimveehouderij binnen de Ulster Farmers Union.

”Hoewel we achter de verbeteringen in het welzijn staan, heeft de richtlijn die de traditionele legbatterijen verbiedt er wel toe geleid dat veel eierproducenten zwaar moesten investeren in hun bedrijf. Door die hoge kosten en de manier waarop de richtlijn is ingevoerd heeft tot 15 procent van onze producenten moeten besluiten er mee op te houden. Dat heeft geleid tot een verschraling van het aanbod en tot hogere eierprijzen.”

Eén reactie

  • herunl

    Dat is nou eens goed nieuws.
    De sector in Nederland en duitsland hebben jaren geleden al geinvesteerd en kunnen nu eindelijk de vruchten plukken!
    Overtreders waar ook in Europa hard aanpakken.
    En geen eieren van buiten de EU invoeren als die uit baterijen komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.