Pluimveehouderij

Nieuws 438 x bekeken

China past cijfers pluimveeproductie aan

Peking – China heeft de verwachte pluimveeproductie voor 2012 bijgesteld naar 13,7 miljoen ton.

Volgens het landbouwkundig bureau in Peking is dit 70.000 ton minder dan de eerdere prognoses voor 2012. Reden dat de productie is bijgesteld is omdat veel producenten de kippen vervroegd naar de slacht sturen door de lage prijzen in de sector. Hierdoor is het gemiddelde geslacht gewicht gedaald waardoor aanpassing van de productieprognose voor aankomend jaar noodzakelijk was.
De verwachte consumptie van pluimveevlees in China is ook bijgesteld naar 13,5 miljoen ton, dat is 87.000 ton minder dan eerdere ramingen. De vraag naar kippenvlees is de laatste maanden gedaald door de lage prijzen van varkensvlees. Hierdoor kiezen Chinezen vaker voor varkensvlees dan pluimveevlees.

Of registreer je om te kunnen reageren.