Pluimveehouderij

Nieuws 1198 x bekeken 4 reacties

CBL niet blij met gesprek tussen PPE en Plus

Leidschendam – Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) is het niet eens met de stap van het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) om te gaan praten met Plus-supermarkten.

Een delegatie van het PPE gaat volgende week aan tafel met Plus naar aanleiding van het besluit van deze keten alleen nog eieren van uitloopkippen te verkopen.

Directeur Marc Jansen van het CBL en tevens bestuurslid van het PPE vindt dat het PPE zich met deze stap voor het karretje van de NVP laat spannen en dat het PPE hiermee een stuk belangenbehartiging voor de primaire sector doet. “Dat is geen taak voor het PPE”, aldus Marc Jansen. “Als de NVP vindt dat Plus de belangen van de primaire sector hiermee schaadt, dan moeten ze dat zelf bij Plus aankaarten en niet via het productschap.

Het formele besluit om met een delegatie van het PPE met Plus te gaan praten viel afgelopen dinsdag in de vergadering van de sectorcommissie Eieren. Jansen was niet aanwezig tijdens die vergadering, maar stelt wel dat zijn kritiek uitgebreid bekend was bij de voorzitter.

PPE-voorzitter Bart Jan Krouwel bevestigt op de hoogte te zijn van de kritiek. “Ik stel vast dat we binnen onze eigen organisatie verschillende opvattingen hierover hebben. Dat is goed voor de discussie en de dialoog.”

Hij ontkent dat de insteek van het gesprek met Plus volgende week donderdag belangenbehartigend is. “Plus is vrij om deze keus te maken. Dat bestrijden we niet. We willen in een open dialoog met de Plus-mensen alle aspecten van deze stap voor het voetlicht brengen. Zijn de voor- en nadelen van uitloop voldoende onderkend? Ik wil bewustzijn op deze punten creëren. Dat is wat anders dan belangenbehartiging.”

Laatste reacties

 • info140

  Het zal zijn dat Marc Jansen er zijn eigen organisatie (CBL) graag tussen gezien had. Voelt hij zich voorbij gelopen?

 • antoine1

  Geweldige reactie Bart Jan!

 • classens1

  Gaan we weer lang discussieren over de middelen om het doel te bereiken, of gaan we nu eens een keer meteen over de inhoud praten om het doel te bereiken. Het gaat er om dat de scharreleieren in de schappen bliljven liggen. Een gezamenlijk belang. In en in triest dat een dergelijk produkt uit de schappen zou moeten. Laat het PPE samen met de NOP en NVP dit gesprek aangaan met de Plus. Ei Love You.

 • auga

  stap voor stap kunnen de kippen in de toekomst ook weer buiten STAPPEN!

Of registreer je om te kunnen reageren.