Pluimveehouderij

Nieuws 338 x bekeken

Belgen eten meer kip

Brussel - De Belgen hebben vorig jaar 10 kilogram pluimveevlees per persoon geconsumeerd.

Dat is 4,5 procent meer dan in 2010.
Dit blijkt uit onderzoek van GfK Panel Services, in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). In het onderzoek werd het consumptiegedrag van 5.000 Belgische families bestudeerd. Hieruit bleek dat de consumptie van kip, konijn en wild in 2011 is gegroeid. Van deze producten werd 12,3 kilogram per persoon gegeten, waarvan 10 kilogram kip.
De consumptie van kip groeide hiemee met 4,5 procent ten opzichte van 2010. De consumptie van kalkoenvlees bleef stabiel op 1,5 kilogram per persoon. Tweederde van de Belgische gezinnen hebben minstens één keer in 2011 kalkoen gekocht.

Of registreer je om te kunnen reageren.